середу, 23 жовтня 2013 р.

Престольне свято у Ільниці


Свято Покрови Пресвятої Богородиці з моменту свого виникнення у Х столітті стало улюбленим на Русі. У Пролозі ХІІ ст. міститься запис про встановлення особливого свята в честь події чудесного спасіння жителів Константинополя від набігів сарацин В честь Покрови Божої Матері присвячений і всесвітньо відомий по своїм архітектурним особливостям храм Покрови на Нерлі. який був побудований в 1165 році святим князем Андрієм Боголюбським.
І у нашому краї, та зокрема на Іршавщині є чимало православних храмів присвячених Покрову Божої Матері. А серед них ― своє престольне свято відзначали православні християни в с. Ільниця. Зранку, в день свята. до храму приходить народ, духовенство з навколишніх сіл, яких зустрічав настоятель протоієрей Василій Лях.
Урочисту святкову Літургію в честь Покрови Пресвятої Богородиці очолив благочинний Іршавського благочиння, настоятель свято-Петро-Павлівського храму с. Білки протоієрей Георгій Чулей. Красиво за богослужінням співав народ. На запричасному стиху проповідь сказав настоятель свято-Петро-Павлівського храму м. Іршави протоієрей Василій Ігнат (проповідь опублікована нижче). Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія. А в кінці до народу зі словом звернувся благочинний Іршавщини протоієрей Георгій Чулей. Настоятель храму протоієрей Василій Лях у своєму слові привітав всіх учасників світа та подякував духовенству. Завершилось богослужіння церковним многоліттям.

23.10.13              прот. Василій Ігнат.

На фото: у день Престольного свята.
Фото подав прот. Василій Лях








































































Немає коментарів:

Дописати коментар