четвер, 31 жовтня 2013 р.

Свято в Дубрівському монастирі


26 жовтня в день свята Іверської ікони Божої Матері в Дубрівському жіночому монастирі Святого Іоанна Хрестителя відбулася урочиста архієрейська Літургія. Її очолив Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський у співслужінні біля п'ятдесяти священнослужителів Іршавщини. З благословення Високопреосвященнішого архієпископа Феодора свято в честь Іверської ікони Божої Матері є престольним для Іршавського благочиння.
З ранку до святої обителі приходив віруючий народ з навколишньої округи. З хлібом та сіллю і квітами зустрічали Високопреовященнішого архієпископа Феодора. Урочисто розпочалась Божественна Літургія. На малому вході архієпископ Феодор нагородив церковними нагородами священнослужителів Іршавщини. Серед нагороджених ― протоієрей Василій Лях, настоятель храму с. Підгірне, нагороджений митрою; священник Василій Повх, настоятель храму с. Дубрівка возведений у сан протоієрей, диякон Іоанн Вовканич з Іршавського свято-Іллінського храму м. Іршави возведений у сан протодиякона; диякон Іоанн Совтан, який служить у свято-Іоанно-Предтеченському монастирі с. Дубрівки нагороджений двойним орарем.
Після святкової Літургії відбувся хресний хід з читанням євангелій та окропленням святою водою. Високпреосвященніший Феодор, арзхієпископ Мукачівський і Ужгородський сказав проповідь та преподав архіпастирське благословення. Завершилось богослужіння церковним Многоліттям.

31.10.13              прот. Василій Ігнат


На фото: під час святкового богослужіння в свято-Іоанно-Предтечівському монастирі с. Дубрівка










Немає коментарів:

Дописати коментар