вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Іршаві ― 672 роки


У неділю 6 жовтня м. Іршава святкувала свою 672-річницю. Перша згадка про наше містечко знаходимо в анналах історії 1341 року.
До свого свята місто підготовилось у всій своїй величі і красі. Останнім часом воно стало прекрасним і нарядним. Особливо преобразився центр містечка і став невпізнанним. Особливо весною, коли цвіте сакура.
А до річниці місто підготувалось: напередодні відкрився модернізований дитячий садок №1, збудовано дві каналізаційні мережі, проведений капітальний ремонт доріг, відновлено тротуари по вулиці Білецькій. Зміни торкнулися і житлового фонду: проведено чимало ремонтних робіт житлових будівель, хоча у цій царині є ще багато багатоповерхових будинків, які потребують капітального ремонту. Збільшилась кількість місць для відпочинку. Приємно вже те, що значна територія парків знаходиться у належному вигляді: облаштовано бордюри, проведено підсипку пішохідних доріжок щебенем, відремонтовано сходи, проведено майже всюди в місті освітлення, відремонтовано зал урочистих подій… І, звичайно, велика заслуга в цьому голови міської ради Степана Бобика, депутатів міської ради, підприємців і бізнесменів, для яких небайдужим є становище нашого містечка. І за це всім велике щире спасибі і подяка від його жителів.
Напередодні у суботу, в центрі містечка був проведений осінній ярмарок. А в неділю зранку розпочав свою роботу одноденний районний пленер художників народного об’єднання "Колорит Боржави" та учнів образотворчих відділів дитячої школи мистецтв, гуртківців Іршавського РБДТ. А після звершення Божественної Літургії у свято-Петро-Павлівському православному храмі м. Іршави настоятель храму протоієрей Василій Ігнат провів подячний молебень Богу за жителів богоспасаємого града Іршави та сказав слово, привітавши жителів з цією подією. Молебень завершився церковним Многоліттям за всіх жителів міста.
Цього ж дня в Іршавському районному будинку культури було проведено свято Дня першокласника Іршавської дитячої школи мистецтв із нагоди Міжнародного Дня Музики. Опісля в актовій залі Іршавської міської ради, яку нещодавно відремонтовано, проведено презентацію книги поета Василя Кузана "Втомоповінь".
На центральній площі міста вечером проведено концертну програму, у якій прийняли участь відомі артисти України та показове шоу феєрверків за участю команд із Харкова, Чернівців, Ужгорода та Іршави. Завершилось свято вже пізно ввечері.
Шановні Іршавчани!
Щиро вітаю Вас з нагоди 672-ї річниці міста. Молю Всемилостивого Бога дарувати всім Вам доброго здоров’я, духовної радості, благодаті Господньої, злагоди та щастя у Ваших родинах. Мира Божого Вам та сім’ям, любові і добра, духовних і земних благ від Всещедрого Бога, материнської ласки Божої під омофором Божої Матері на Многії і благії літа.


08.10.2013                      З повагою, прот. Василій Ігнат

На фото: святкування Дня Іршави на площі міста


















































































Немає коментарів:

Дописати коментар