неділю, 19 травня 2013 р.


Вітаємо!

Христос Воскрес!
Дорогі наші матері, жінки, бабусі, донечки!


Цю радісну вістку світу принесли святі Жінки-Мироносиці. Щастя вперше побачити Господа, Який воскрес з мертвих і почути від Ангела вістку про Його Воскресіння Господь дарував саме благочестивим жінкам-мироносицям.
Сердечно вітаємо всіх Вас, дорогі наші матері, жінки, бабусі, донечки, сестри з цим світлим святом. Бо воно є святом саме жіночого серця. Прославляючи євангелських мироносиць, Церква через них ушановує всіх жінок, які своїм життєвим подвигом служіння Христу утверджують високе покликання жіноцтва, ідеалом якого є Божа Матір. Саме Преблагословенна Владичиця Богородиця явила світу вищу ступінь моральної чесноти, духовної досконалості та святості, до якого змогло піднятися людство.
Жінку Господь наділив справжнім універсалізмом. Жінка ― це і мати, і дружина, і сестра. Вона скрізь встигає ― і вдома, і на роботі, і в Церкві, і помолитися за живих та померлих. Багато і в нашому середовищі жінок, які уподібнюються мироносицям, які своєю глибокою вірою, любов’ю і вірністю Господу, своєю материнською ласкою, прикладом святого християнського життя і добрим словом допомагають людям будувати Царство Боже всередині себе, в своєму серці.
Для всіх нас відкритий цей спасенний шлях ― шлях правди, шлях щирої віри і вірності Господу нашому Іісусу Христу, шлях, що приводить нас стати наслідниками вічного життя.
Любов святих жінок-мироносиць була сильніша страху і смерті. Так на протязі всієї історії людства любов перемагає зло. І тому завжди будемо ставити собі питання не про наші переконання, а про нашу любов, чи живе вона у наших серцях. Істинна любов ― завжди любов жертовна. А про укріплення нас у цій любові ми повинні просити святих жінок-мироносиць і брати для себе їх приклад любові до Бога і ближніх.
Неділя жін-мироносиць ― це міжнародне свято православної жінки. Тож, вітаючи наших жінок сьогодні, хочу побажати Вам милості і допомоги Божої, щоб ви завжди наслідували приклад святих жін-мироносиць. То ж з святом Вас, дорогі наші жінки.













19.05.13       

З найкращими побажаннями добра, щастя, миру та здоров’я прот. В. Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар