суботу, 4 травня 2013 р.


ХРИСТОС   ВОСКРЕС!


Ликує серце православне очима віри, прославляючи світле Воскресіння Христове.
У цих невмирущих словах ― Христос Воскрес ― весь сенс нашої віри, нашого земного і вічного життя та безсмертя. І в цей світлий день Пасхи свята Церква закликає нас до особливої радості, яку розділяють і святі ангели на небесах.
Воскрес Христос ― і над темрявою життя зійшло Сонце правди Христос.
Воскрес Христос ― і всьому людству відкриті двері Царства Небесного. Воскрес Христос ― і жодного мертвого нема у гробі, бо "Христос, воскресши з мертвих, поклав початок воскресінню всіх помер­лих", ― говорить святитель Іоанн Златоуст.
У Своєму Воскресінні Христос відкрив перед нами і вище життя і тим самим з'ясував значення земного життя. В єднанні із Христом ми стаємо учасниками безсмертя, в якому знаходить смисл і наше земне існування.
Вся наша віра в Єдиного істинного Бога, все вчення Православної Церкви, все земне і небесне життя християн ― все засновано на Воскресінні з мертвих Боголюдини Ісуса Христа.
Улюблені в Господі нашому Ісусі Христі, брати і сестри, сердечно вітаю Вас з великим і радісним святом світлого Воскресіння Христового ― "празником празників і торжеством із торжеств"!
Сприймаймо розумом і серцем заклик святителя Григорія Богослова: "Христос устав з мертвих ― устаньте і ви! Христос у славі ― сходьте і ви, тому що Воскресіння Христа є печать нашого власного воскресіння! Христос визволився з гробу ― звільняйтесь і ви з пут гріха!"
Щиро вітаю Вас, дорогі брати і сестри, з празником Святої Пасхи і молитовне бажаю Вам благодатної допомоги у житті, ділах і трудах Ваших. Миру Вам Божого, благодаті Господньої, милосердя, любові добра та всіх духовних і земних благ. Благодать Воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма Вами повсякденно і до кінця віку.
Воістину Воскрес Христос!


05.05.13      прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар