суботу, 25 травня 2013 р.

Престольне свято монастиря


В день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова престольне свято відбулося в чоловічому монастирі, присвяченому святому Іоанна Богослову, небесному покровителю монастиря, що в с. Сільце. Зранку до святої обителі приходили з навколишньої округи православні віруючі, духовенство, яких з братською любов’ю зустрічав настоятель монастиря архімандрит Філарет.
Перед початком Божественної Літургії у храмі обителі було проведено чин малого освячення води з акафістом святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, яке очолив настоятель свято-Петро-Павлівського храму м. Іршави протоієрей Василій Ігнат у співслужінні з духовенством. Згодом Божественну Літургію очолив Благочинний Іршавського благочиння, протоієрей Георгій Чулей, настоятель свято-Петро-Павлівського храму с. Білки у співслужінні з духовенством. За Літургією, в якій приймало участь 23 священнослужителі, урочисто співав хор свято-Покрівського храму м. Ужгорода.
На запричасному стиху проповідь сказав протоієрей Йосиф Ярема, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Арданово.

А після Літургії був проведений Молебень в честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова з читанням Євангелія, після якого до віруючих з словом звернувся Благочинний Іршавського благочиння протоієрей Георгій Чулей. А на закінчення настоятель святої обителі архімандрит слово подяки висловив духовенству та гостям, які прийняли участь у богослужінні в день престольного свята, яке завершилось церковним Многоліттям та помазанням віруючих освяченим єлеєм. З духовною радістю та молитовним піднесенням, що сяяло на лицях віруючих, поверталися з обителі до своїх домівок православні віруючі краю.


На фото: Свята Земля - Віфлеєм, Ієрусалим...
Фотограф - Мирослав Костик




































































































(далі буде...)

25.05.13         прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар