середу, 29 травня 2013 р.

Зустріч представників влади з духовенством Іршавщини


28 травня у залі Іршавської райдержадміністрації відбулася зустріч Голови Іршавської райдержадміністрації Ковбаско Василя Васильовича та Голови Іршавської районної ради Сухана Станіслава Васильовича з духовенством Іршавщини та головами сільських рад. Під час зустрічі мова йшла по двом важливим питанням:
1) стан кладовищ у районі;
2) святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя початку місіонерської діяльності Кирила і Мефодія у нашому краї.
Стан кладовищ майже у всіх населених пунктах району не дуже привабливий. Сьогодні ми часто забуваємо, що про наше високе ім’я християнина свідчить у якому саме стані знаходиться кладовища. Бо якщо храмам, школам останніми роками приділяється належна увага, то становище кладовищ бажає бути кращим. Пригадаймо, що завжди християни з любов’ю і турботою піклувалися про стан могил християн ще у ранній період історії Церкви. Зокрема, у катакомбах, на гробах християнських мучеників совершалась Божественна Літургія.
Щодо святкування ювілею буде створено організаційну раду з представників духовенства та влади і урочистості будуть проведені на належному рівні.


На фото: під час зустрічі представників влади з духовенством














А кладовища району необхідно приводити в належний стан...















29.05.13                прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар