суботу, 25 травня 2013 р.


Творчий звіт


Цими днями в Іршавському районному будинку дитячої творчості був проведений творчий звіт за 2012-2013 навчальний рік. Як відомо, цей рік об’явлено роком дитячої творчості в Україні. Понад 1400 учнів шкіл району готувалися до цього свята. Вони є вихованцями різних гуртків декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва районного Будинку дитячої творчості і виготовили на виставку поробки та брали участь у VІІІ акції Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця" для збору коштів дітям з вадами слуху. А 19 вихованців є випускниками різних гуртків.
У фойє кінотеатру всіх гостей чекала чудова виставка дитячих робіт. Всі активно обмінювалися враженнями від побаченого. Чого тільки тут не побачиш? Милують око вироби з паперу, лози, дерева, глини, тіста, вишивки нитками і бісером, малюнки та чудові роботи на склі. Чимало серед них робіт пасхальної тематики: писанки, малюнки, вишиті ікони…Понад 50-ти гуртків представили свої роботи. Привітно зустріли гостей творчого звіту директор музею Андрій Світлинець, який кожного фотографував.
Підсумок зробленого за рік відбувся в залі кінотеатру. У повному залі серед глядачів, крім вихованців, їхніх батьків та наставників багато іменитих і поважних гостей, яким цікаво не тільки побачити, але й почути здобутки закладу та його вихованців. Ведучі зачитали гостей свята та показали їх фото і тепло вітали всі присутні в залі.
Серед гостей:
― Добромільський Петро Петрович ― заступник голови Іршавської районної ради;
― Сочка Микола Іванович ― заступник голови Іршавської райдержадміністрації;
― Яцканич Єлизавета Михайлівна ― начальник управління відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації;
― Келемен Марія Юріївна ― завідуюча методичним кабінетом управління освіти, молоді і спорту райдержадміністрації;
Фулитка Ганна Андріївна ― головний спеціаліст управління відділу освіти дошкільних навчальних закладів;
Попович Ірина Олександрівна ― головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту райдержадміністрації.
Вони під оплески присутніх у залі піднімаються на сцену і діляться своїми враженнями про діяльність Будинку дитячої творчості.
Учасники свята оплесками дякували гостям за високу оцінку роботи навчального закладу, а вихованці фольклорного гуртка подарували гостям, нагородженим і всім присутнім музичну композицію "На ставочку".
За традицією інформацію про підсумки 2012-2013 навчального року озвучила у своїй промові керівник закладу Мельник Йолана Юріївна. Далі було вручення нагород, почесних грамот, подяк, які вручила районний керівник освіти Єлизавета Яцканич. Більше 60 грамот обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня було вручено кращим з кращих. Для всіх нагороджених талановитих дітей і керівників гуртків прозвучала пісня у виконанні вихованки студії естрадного співу "Ліра" Христини Ляшко "Веснянка".
Потім слово було надано 19 випускникам, які дали відповідь на питання про свої враження під час навчання.
Серед керівників гуртків важливо відмітити талановитих педагогів та вчителів, які підготували це свято:
― Мельник Йолана Юріївна ― головний керівник районного будинку дитячої творчості;
― Гряділь Марія Федорівна ― керівник гуртка "Основи учнівського самоврядування";
― Віра Іванівна Глушко ― заступник директора районного будинку дитячої творчості;
― Степан Степанович Гавацко ― звукооператор;
― Андрій Андрійович Світлинець ― директор музею та спеціаліст по фото- та відео-монтажу;
― Антоніна Василівна Мартинова ― керівник гуртка комп’ютерних технологій.
Концертну програму підготували вихованці хореографічної студії (керівник ― Юрій Буряс).
На закінчення слово було надано протоієрею Василію Ігнату. У ньому о. Василій відзначив великий рівень всіх без виключення робіт, представлених на виставці. Він висловив пропозицію якомога більше гуртків створювати у селах району, щоб запобігти вихованню вулиці молоді та дітей і преподав усім Боже благословення на нові творчі звершення і досягнення та прозвучало Многоліття.

На фото: роботи вихованців Іршавського районного будинку дитячої творчості








































































































25.05.13     прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар