суботу, 4 травня 2013 р.


РАДІСТЬ ВОСКРЕСІННЯ



ХРИСТОС ВОСКРЕС!

«Приидите все вернии, поклонимся
Святому Христову Воскресению»
(из песнопений Пасхи)

Свята Православна Церква майже дві тисячі років урочисто і радісно святкує величну подію ― Світле Воскресіння Христово. Своїм Воскресінням Іісус Христос показав людству істинність Свого Божества, правдивість євангельського вчення, велич і силу благодатних Дарів Святого Духа, даних заснованій Ним Церкві.
Світлою, духовною радістю переповнюється в цей день кожне християнське серце, прославляючи воскреслого з гробу Христа Жизнодавця. О, яка величезна Божественна любов до роду людського в ці, священні дні Світлого Воскресіння Христова!
Радуйтесь! ― перше слово промовлено світу з уст Воскреслого Господа.
Радуйтесь! Бо Христос одержав перемогу над смертю і пеклом, даровавши нам вічність і безсмертя.
Радуйтесь! Бо з приходом Пасхальної ночі Воскресіння Христова, світлішої за день, здійснилось довгожданне на протязі тисячоліть примирення людини з Богом і прощення всякої злоби і гріха.
Радуйтесь! Бо з Воскресінням Сина Божого наступив час загального воскресіння для кожного з нас.
Ми примирились з Богом «смертю Сина Його», і ми знову маємо можливість вступити в тісний союз з Ним. Сьогодні в лиці Воскреслого Спасителя нам повернуто все, що було загублено в Адамі ― велич бути чадами Божими, нам дарована можливість стати наслідниками Царства Небесного. Сьогодні ми всі звільнились з адових пут.
Словами вічної Пасхальної радості
Христос Воскрес!
сердечно поздоровляю Вас, дорогі браття і сестри, з великим і радісним святом Світлого Воскресіння Христового.
Духовною радістю прославимо цей «празник празників і торжество із торжеств» і ввійдемо в радість воскреслого Господа.
Принесемо Йому в цей світоносний і спасительний день із наших благодарних сердець вдохновенне пасхальне прославлення.
Нехай просвітить воскреслий Господь: «ум наш світом разума святого Євангелія, душу любовію Креста Своєю, серце чистотою словес Своїх», щоб нам пройти достойно високого імені християнина наш життєвий шлях до вічного спасіння і безсмертя в мирі, братстві, любові та духовній радості.
«Нині вся ісполнишася світа» ― нагадує нам свята Церква Христова. І в цій світоносній надії та духовній радості будемо святкувати Святу Пасху Господню.
Святкуючи Пасху Христову будемо завжди на протязі нашого земного життя свято берегти у серці і душі вічну пасхальну небесну радість.
Нехай укріпить нас радість світлої Пасхи Христової достойно переносити всі незгоди і трудності нашого земного життя і бути джерелом примирення, терпіння, злагоди у важких, а іноді і в кризових процесах земного життя.
Нехай увінчає Воскреслий Господь благою допомогою наші людські зусилля жити і трудитися гідно звання християнина, берегти, як зіницю ока, нашу святу православну віру, бути терплячими у випробуваннях і згідно з словами ап. Павла: «Нести немочі один одного». Своїм Воскресінням Христос Спаситель веде нас до кінцевої мети нашого земного буття ― нашому воскресінню із мертвих. Молитовно бажаю Вам, дорогі брати і сестри, від Всемилостивого Господа духовного і тілесного здоров’я, довгих і плідних років життя, невичерпної світлої радості, благодатної допомоги від Воскреслого Христа у несінні життєвого хреста. А всьому нашому народу та нашій багатостраждальній землі Господі нехай дарує духовне оновлення, мир, злагоду та єдність.
Світло Воскресіння Христового нехай буде в серцях наших на всіх шляхах земного життя кожного з нас, щоб усім нам стати співучасниками вічного безсмертного життя у Вертограді Царства Небесного.

На фото: роботи народного майстра деркоративно-прикладного мистецтва, викладча образотворчого відділу Ільницької дитячої школи мистецтв Ляшко Марії Семенівни.
































































05.05.13      прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар