суботу, 11 травня 2013 р.


Святині Животворящого Хреста Господнього та мощі святих рівноапостольних царя Константина і цариці Єлени побували у нашому краї

Весь православний світ у 2013 році урочисто відзначає цілу низку ювілейних подій, які тісно переплетені з історією Святої Русі. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України вперше на нашій землі побували великі християнські святині ― частиця Святого і Животворящого Хреста Господа нашого Іісуса Христа та мощі святих рівноапостольних царя Константина і цариці Єлени. Цей Хресний хід священних християнських святинь приурочений великим історичним ювілейним подіям ―1700 річчя Міланського едикту та 1025 річчя Хрещення Київської Русі.
До кафедрального собору в честь Почаївської ікони Божої Матері прибуло чимало духовенства Мукачівської єпархії. Урочисту зустріч великих християнських святинь очолив Високопреосвященніший Феодор ,архієпископ Мукачівський і Ужгородський. Після того, як святині було внесено до собору, розпочався урочистий молебень в честь подяки Богу за Його милості. Особливі прохання молитов були і до святих рівноапостольних царя Константина та цариці Єлени. Урочисто співав весь сонм духовенства єпархії. На завершення Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звернувся до всіх молящихся з словом проповіді.
З глибини душ і сердець возносились молитви до Бога під час урочистого молебню. З глибокою вірою всі поклонялися святиням Божим. На лицях людей сяяло світло Пасхальної радості і подяки Богу за Його милості до нас.


На фото: "Пасхальне дерево" Іршавщини на обласному конкурсі










































 На фото: роботи учнів гуртка з квілінгу.
Керівник - Олеся Лугош



























11.05.13       прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар