вівторок, 9 квітня 2013 р.


Діти ― наше майбутнє


 Ця древня істина добре відома всім нам. І від того, що сьогодні ми вкладемо у цю благородну і святу справу виховання, залежить наше майбутнє.
На сторінках нашого інтернет-видання "Іршава православна" приділяється питанню виховання чимало уваги. Сьогодні, коли батьки у пошуках хліба "насушного" виїжджають далеко за межі рідної домівки, усім нам необхідно приділяти величезну увагу священному мистецтву виховання. Церква, школа та і все суспільство зобов’язані сьогодні простерти руку допомоги родині, щоб своєчасно надати допомогу у цій благородній справі, адже виховання ― безперервний процес. А, інакше, вулиця спричинить негативний вплив на виховання підростаючого покоління.
Кожна дитина народжується у світ прекрасною. І наше завдання ― своєчасно надати допомогу та проявити турботу до кожної дитини, щоб сприяти розквіту її талантів, щоб росла і ввійшла вона у світ гідною людиною.
Вашій увазі пропонуємо декілька подій із життя та виховання дітей на Іршавщині.

1. Конкурс з початкового технічного моделювання
Як уже повідомлялось на сторінках нашого інтернет-видання "Іршава православна", 21 березня в Іршавській районній станції юних техніків для учнів молодшого шкільного віку були проведені районні змагання з початкового технічного моделювання. У відкритті цих змагань приймав участь і редактор блогу "Іршава православна" протоієрей Василій Ігнат.
А цими днями прийшла приємна новина з Ужгорода. Команда Іршавської районної станції юних техніків під керівництво Батрин Людмили І. нагороджена Грамотою за друге місце на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнських змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. Ми щиро вітаємо переможців з цим високим визнанням та бажаємо подальших творчих перемог і Божого благословення. Вашій увазі пропонуємо переглянути низку фотографій із змагань Іршавської районної станції юних техніків.














 
















2. Районний конкурс "Воскресни, писанко!"
5 квітня в Іршавському районному будинку дитячої творчості був проведений дитячий районний конкурс "Воскресни, писанко!" Як відомо ,походження писанки зародилося ще в глибоку давнину. Крашені й орнаментовані крашанки і писанки утвердилися в обрядах наших предків з моменту прийняття християнства. Наш народ має невичерпну духовну скарбницю не лише у розвитку української пісні, але і у прекрасному звичаї ― розписувати писанки. Бо писанка ― символ зародження життя, весняного відродження природи, продовження роду…
На районний конкурс "Воскресни, писанко!" представили свої прекрасні, чудові роботи діти майже 40 шкіл району та дошкільних дитячих закладів. Виставка вдалася на славу. Всі роботи ― неповторні, адже в них вклали свою душу і серце саме діти. Всі вони зроблені з любов’ю. І тому нелегко було журі визначитися з переможцями, про що ми ще будемо писати у майбутніх публікаціях.
Всі виступаючи наголошували на неповторності і красі, яку несе в собі кожна писанка. Серед них зі словом виступив і протоієрей Василій Ігнат, який сказав у своєму слові про історію виникнення писанки у християнстві.
До складу журі ввійшли:
― Яцканич Є.М. ― начальник відділу освіти Іршавської РДА;
― Попович І.О, ― заступник начальника відділу освіти Іршавської РДА;
― Сочка М.І. ― заступник голови Іршавської РДА;
― Козенюк О.В. ― керівник апарату Іршавської РДА;
― Келемен М.Ю. ― голова РМК відділу освіти Іршавської РДА;
― Мельник Й.Ю. ― директор РБДТ;
― Глушко В.І. ― заступник директора РБДТ;
― Бойко В.В. ― директор райСЮТ;
― Терпай І.І. ― директор райСЮТур;
― Гудь М.Ю, ― методист  відділу освіти;
― протоієрей Василій Ігнат ― настоятель свято-Петро-Павлівського православного храму м. Іршави;
― учителі шкіл району та керівники гуртків дитячої творчості.
Вашій увазі пропонуємо переглянути фотографії з конкурсу "Воскресни, писанко!" А самі роботи писанок будуть опубліковані у дні святкування Пасхи Христової.





















































 
 (Далі буде...)


3. Зустріч з гімназистами
9 квітня в Іршавській гімназії у 9-10 класах протоієрей Василій Ігнат провів зустріч та прочитав 2 лекції на тему: "Піст, покаяння у життя християнина". Після лекцій о. Василій дав відповідь на питання гімназистів. Зустріч була організована з ініціативи вчителя Шафар Я.М.
На фотографіях: під час зустрічі протоієрея Василія Ігната з гімназистами Іршавської гімназії.













     09.04.2013         прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар