вівторок, 9 квітня 2013 р.

Прочитайте дітям

Незабудка
(Легенда)

Коли Господь Бог створив світ, почив від трудів Своїх, то покликав до Себе першого чоловіка ― Адама, і при ньому дав ім’я кожній тварині; потім поставив перед собою рядами всі рослини, став посеред них, і кожному дереву, квітці, травці, билинці говорив підряд його назву і для чого вона призначена, до того часу, поки вони запам’ятовували всі.  
Тільки одна квіточка стояла безмовно у великому збентеженні. Піднявши на великого Творця свої блакитні оченята і відкривши Йому своє золоте серденько, вона у блаженному захопленні все позабула, крім Творця, і не могла нічого запам’ятати. 
Опустивши в землю квіти і бутони блакитна квіточка залилася рум’янцем бентеження і благальним голосом пролепетала: “Господи! Батьку всього творіння, пробач мені, я не могла відірвати від Тебе очей моїх і позабула саму себе. Якщо Ти забажаєш повторити мою назву, я ніколи її не забуду”. 
 Творець неба та землі, поглянувши з любов’ю на цю квітку, вимовив:“Вини нема в тому, що ти забула саму себе, Мене ти тільки не забудь”, і пішов. Квітка так і залишилася в блаженному стані божественного захоплення, зробилася улюбленицею усіх і кожного... 
Господь нагородив її за любов до Себе прекрасним ім’ям Незабудка.
Вклади і ти в своє дитяче серце заповіти Господа, дані незабудці: “Мене ти тільки не забудь”.    

 
                                                      Запам’ятай!
Про сім’ю
ародна мудрість)

Хто батьків шанує, той повік не загине.
Материнська молитва з дна моря виймає. 
Без батька напівсирота, а без матері і весь сирота.
Нема такого дружка, як рідна матінка, та рідний батенько.
Батьківське благословіння у воді не тоне і на вогні не горить.
Братня любов міцніша кам’яних стін. 
Вся родина разом, так і душа на місті.


Світтворіння Боже

Все, що ми бачимо: небо, сонце, місяць, зірки, хмаринки, землю, на якій ми живемо, повітря, яким дихаємо, ― і все, що на землі траву, дерева, гори, ріки, моря, риб, птахів, звірів, тварин, і на кінець, людей, тобто нас самих ― все це створив Господь. Світ є творіння Боже.

Ми бачимо світ Божий і розуміємо, як він красиво і мудро побудований. Ось, ми на лузі. Над нами високо розкинулось шатром голубе небо з білими хмаринками. А на землі густа зелена трава, засіяна квітами. Серед трави чути скрекіт різних комах, а над квітами порхають метелики, літають бджілки. Вся земля тут схожа на великий красивий килим. Ні один килим, зітканий руками людини, не порівняється з красою Божого лугу.

 Художнє фото Андрія Світлинця:







 


  



Художнє фото Олександра Дурди:













            09.04.2013                                        Прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар