суботу, 20 квітня 2013 р.


Церковно-громадська діяльність


Сьогодні дуже часто священник приймає участь у громадському житті суспільства. І це, в деякій мірі, виправдано. Церква, членами якої ми з вами є  ― це єдиний вселенський боголюдський організм. Святий апостол Павло вчить, що Церква ― це Тіло Христово. І тому, перебуваючи у земному світі, Церква поєднує в собі два єства ― Божеське і людське ― з притаманними їм діями. Церква пов’язана зі світом за своєю людською тварною природою.
На моє глибоке переконання, Церква покликана сьогодні проявляти особливу турботу у такій важливій справі, як виховання дітей. Бо діти ― це наше майбутнє і тому всі ми покликані з любов’ю турбуватися за наше завтрашнє покоління. Сьогодні священник разом з батьками, вчителями та педагогами покликаний з надією та любов’ю дбати та піклуватися про дітей, щоб вони зростали гідними та мудрими, бо нелегко жити у сьогоднішньому світі без належного християнського виховання.
Як ви бачите, читаючи публікації нашого інтернет-видання, велика увага приділяється в ньому саме вихованню дітей у дусі християнському, у дусі віри в Бога. І сьогодні Вашій увазі, дорогі читачі, пропонуємо матеріали із життя, що мали місце в ці дні, де величезна увага приділяється саме вихованню наших дітей.

Крос на приз газети "Нове життя"
17 квітня в Іршавській дитячо-юнацькій спортивній школі був проведений крос на приз газети "Нове життя", який відродив чотири року тому ї редактор Василь Шкіря. На бігових доріжках стартувало 187 учнів із 34 загальноосвітніх шкіл району.
Перемоги учасникам змагань бажали заступник голови райдержадміністрації Микола Сочка, начальник відділу молоді і спорту РДА Андрій Данканич, редактор газети "Нове життя" Василь Шкіря, директор ДЮСШ Василь Жупанин, голова методоб’єднання вчителів фізичної культури району Іван Пинзеник, настоятель Свято-Петро-Павлівського храму міста Іршава протоієрей Василій Ігнат і ветерани спорту Андрій Савко та Юрій Бабич.

В особистому заліку серед дівчат ЗОШ І-ІІ ступенів посіли:
1 місце ― Ярослава Поляк із Великораковецької;
2 місце ― Оксана Зозуля із Ільницької;
3 місце ― Оксана Терновці із Сілецької загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів.

Серед хлопців:
1 місце ― Василь Шерегій із Зарічанської;
2 місце ― Василь Білак із Греблянської;
3 місце ― Василь Кобаль із Мідяницької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Серед вихованців ЗОШ І-ІІІ ступенів:
серед дівчат посіли:
1 місце ― Валерія Макрушенко із Ільницької школи-інтернату;
2 місце ― Владислава Капустей із Довжанської;
3 місце ― Василина Жупанин із Білківської загальноосвітніх шкіл.

На дистанції 1000 метрів серед юнаків перемогу здобули:
1 місце ― Михайло Чегіль із Іршавської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1;
2 місце ― Василь Попович із Імстичівської;
3 місце ― Анатолій Гозда із Сілецької ЗОШ.

У загальнокомандному заліку серед ЗОШ І-ІІ ступенів посіли юні спортсмени ― Великораковецької, Греблянської і Підгірнянської, а серед І-ІІІ ступенів ― вихованці Іршавської №1, Сілецької та Імстичівської.
Переможці кросу нагороджені грамотами, подяками, цінними подарунками ― книжками місцевих авторів Андрія Савка, Івана Шмулиги, Михайла Ломаги і Оксани Вовканич і футболками з надписом "Нове життя ― 2013".
Над завершення зі словом до учасників кросу звернувся прот. Василій Ігнат. Він акцентував увагу, що у житті людини найціннішим скарбом є здоров’я, а спорт ― це здоров’я. На завершення о. Василій побажав всім учасникам змагань доброго  здоров’я, успіхів та преподав Боже благословення.












Районний семінар бібліотечних працівників

18 квітня у приміщенні центральної районної бібліотеки в м. Іршаві проведено районний семінар бібліотечних працівників на тему "Бібліотека, як інформаційний центр регіону". На семінарі, де зібрались сільські бібліотекарі, розглядалась низка питань. Серед них, що заслуговують на особливу увагу, було розглянуто питання щодо діяльності інформаційного забезпечення населення.
Відкрила семінар вступним словом директор Іршавської ЦБС Алла Лакатош. З повідомлення "Бібліотеки Іршавщини в інформаційному просторі: факти, проблеми, шляхи їх вирішення" виступила зав. методичним відділом ЦРБ Ганна Васильцюн.
З консультацією "Інформаційне забезпечення населення: пріоритети діяльності бібліотек" виступила бібліограф ЦРБ Марія Матішинець.
Протоієрей Василій Ігнат у своєму виступі висвітлив питання "Інтернет: добро чи зло?"
В ході семінару у цікавій формі пройшли практичні заняття "Акваріум": "Бібліотека, влада. громада, користувач, фахівець: діапазон взаємин".
В ході семінару пройшла стендова презентація бібліотек "Дізнайтеся більше про нас", де кожна бібліотека представляла свої інформаційні зони (куточки).
Завершуючи семінар, слово знову було надано протоієрею Василію Ігнату. Він закликав бібліотекарів району гідно виконувати свої обов’язки, призвав на всіх Боже благословення та побажав гідно зустрінути святі дні Страстей Христових та Світле Воскресіння.












      20.04.2013    прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар