четвер, 24 січня 2013 р.

Захист науково – дослідницьких робіт Малої академії наук з дисциплін:
історії, наук про Землю, філософії та суспільствознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства.
        22 січня у Іршавському районному будинку дитячої творчості був проведений  І (районний) етап  конкурсу – захисту науково – дослідницьких робіт  учнів – членів Малої академії наук. У приміщенні РБДТ зібралося чимало талановитих школярів з різних сіл Іршавщини. У президії зайняли своє почесне місце авторитетне журі, до складу якого ввійшли: Яцканич Є.М. – начальник відділу освіти Іршавської РДА, голова журі, Попович І.О., Келемен М. Ю., Сокач Л.І., Галас О. С., Береш О.І., Ковач О.В., Кивежді С.І., Коровська Н.Є., Бойко В.В., Терпай І.І., Петрище В. Ю., Чепа Г. В., Гудь М. Ю., Остолош Г.І., Осійський О.Д.
        З словами до присутніх звернувся настоятель свято – Петро – Павлівського храму м. Іршави протоієрей  Василій Ігнат. Він висвітлив питання історії  розвитку Християнського богослужіння в апостольський період та в перші три століття існування християнської Церкви. Зокрема, він ознайомив присутніх з книгою «Толковый Типикон», автором якого є професор Київської духовної академії Михайло Скабалланович.
       Чимало чудових науково – дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук було оголошено з високої трибуни. Особливе враження на журі складало знання іноземних мов, зокрема (англійської, французької та німецької). І це важливо – досконало володіти знаннями іноземних мов, бо у сучасному світі складовими успіху молодої людини є досконале знання іноземними мовами (бажано декількома), комп’ютерними технологіями та, власне, добре оволодіти своєю справою, якій молода людина присвятить своє подальше життя.
       Які тільки проблеми і питання, пов’язаних з краєм, не порушували учні у своїх науково – дослідницьких роботах. Було чимало робіт, пов′язаних з питаннями релігієзнавства.
       Після виступу учні давали майже завжди правильні відповіді на поставленні питання членами журі та своїми однолітками, що свідчило про високий рівень їх підготовки.
       Вашій увазі пропонуємо переглянути цілу низку фотографій учнів – членів Малої академії наук під час виступів.
 
      













 
 
 
 
 
 23.01.13                         прот. Василій Ігнат.

Немає коментарів:

Дописати коментар