вівторок, 29 січня 2013 р.

І-й (районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН-2013
- другий тур -
 
        23 січня в Іршавському районному будинку дитячої творчості був проведений І-й (районний0 етап другого туру Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН-2013 з технічних наук, комп’ютерних наук, математики, фізики і астрономії та економіки, хімії та біології , екології та аграрних наук.
        У приміщенні РБДТ зібралося чимало талановитих школярів з міських та сільських шкіл Іршавщини, вчителі та наукові керівники… Очолював роботу конкурсу-захисту голова журі ― Андрішко А.А. ― заступник начальника відділу освіти Іршавської РДА. Серед членів журі ― високопрофесійні педагоги, вчителі: Попович І.О., Бойко В.В., Гряділь М.Ф., Гичка Г.Ю., Василинець Н.М., Мелеганич О.Д., Попович С.Ю., Дубровська Л.Ю., Меренич Ю.Е., Поштак В.Ю., Янчій Г.М., Калинич М.В., Білинець В.А.
        Після відкриття наукового заходу слово було надано настоятелю свято-Петро-Павлівського православного храму м. Іршави протоієрею Василію Ігнату. У короткому слові мова йшла про початок розвитку науки ще у часи розквіту Київської Русі: в період правління князів Володимира Великого, Ярослава Мудрого та першого Київського митрополита Михаїла.
       Потім розпочався конкурс-захист науково-дослідницьких робіт школярів Іршавщини. У своїх роботах учні висвітлили чимало цікавих тем, в яких з наукової точки зору намагалися дати відповіді на реальні проблеми сьогодення. Деякі з робіт заслуговують особливої уваги, адже в них запропоновані молодими дослідниками цікаві ідеї, які, можливо, в майбутньому потрібно б було реалізувати у життя. І такі дослідження та розробки принесли б чималу користь. Саме на це неодноразово увагу звертав міський голова Степан Бобик. Всі проведені роботи та дослідження заслуговують уваги  ― підкреслювали журі конкурсу . Та чи не найголовніше те, що талановиті учні Іршавщини з любов’ю долучилися до науково - практичного пізнання світу та його вдосконалення.     
        Не менш цікавими й обґрунтованими було також і відповіді на поставлені запитання у залі. Це говорить про те, що учні старанно підготувались до захисту своїх наукових розробок та досліджень.
      Вашій увазі пропонуємо переглянути низку фотографій з конкурсу-захисту МАН-2013.


 
 
 
 
 
 
 
 
28.01.2013                          прот. Василій Ігнат.

Немає коментарів:

Дописати коментар