вівторок, 29 січня 2013 р.

Презентація книги Василя Кузана
"12:12:12"

           У житті кожної людини є особливі неповторні хвилини, сокровенний час ― "збирати каміння" трудів свого життя. Поява нової книги ― це підсумок своєрідний, творчий. І не кожний знаходить у собі сили, терпіння і мудрість та має поетичний талант, щоб присвятити своє життя поетичному поприщу творчості. Бо саме цей талант є особливим Божим даром, дарований обраним "свише".
         "Не хлібом єдиним" живе у цьому світі людина, бо вона є Божим творінням. І поява нової книги ― це одкровення перед людьми, перед родиною і близькими. А саме такою і є поява нової книги визнаного поета України Василя Кузана "12:12:12", презентація якої нещодавно проводилась у залі кінотеатру в центрі нашого містечка. Це книга "вибраної поезії", яка "укладена особисто не автором, не редколегією, а дванадцятьма яскравими особистостями, людьми різних вікових категорій, різного роду занять, різного способу мислення, різних уподобань…
         В залі будинку культури зібралось чимало знаних людей Іршавщини. Вів презентацію відомий журналіст краю Михайло Ісак. І перше слово він надав міському голові Степану Бобику. Після чого, слово взяв автор книги Василь Кузан. Він розповів про свої творчі літературні доробки в минулім році, говорив як сформувалася книга та про деякі життєві проблем.
          Серед виступаючих було чимало цікавих і знаних людей Іршавщини:
          ― Юрій Фельцан ― депутат Іршавської районної ради;
         ― Андрій Андрішко ― заступник начальника відділу освіти Іршавської РДА, депутат райради;
          ― Іван Шмулига ― поет, художник, вчитель Приборжавської ЗОШ І-ІІІ ст.;
         ― Любов Поштак ― талановита художниця з с.В.Раковець, яка піднесла в дар автору чудову картину;
      ― протоієрей Василій Ігнат настоятель свято-Петро-Павлівського православного храму м. Іршави;
          ― Михайло Садоха з с. Доробратово;
        ― Сергій Голубокий  відомий майстер-скрипаль, заслужений майстер народної творчості України;
        ― Оксана Вовканич молода перспективна поетеса з Ільниці;
        ― Іван Стойка лікар - стоматолог з Іршави;
        ― Людмила Бабинець – головний спеціаліст відділу культури і туризму.
       Чимало теплих і чудових слів було сказано в честь автора книги Василя Кузана. А завершилась зустріч урочистим "Многоліттям", виголошена о. Василієм, в честь відомого поета - пісняра краю.
       То ж побажаємо шановному літератору краю, Василю Васильовичу Кузану, щоб і надалі на протязі довгих років Він черпав мудре слово із живої криниці народу, творив і писав думки, які ллються із мудрого серця, адже слово поета проходить через серце і душу. Нехай Господь дарує Вам, шановний Василю Васильовичу та Вашій родині, безліч сонячних днів, чистих спозаранків, які Ви будете зустрічати з пером і аркушем паперу. Бог обдарував Вас високими духовними задатками, невгасимим творчим інтересом до життя. І Ви обрали для цього непростий спосіб ― слово вічне, слово невмируще, слово безсмертне.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28.01.2013                     З повагою редактор
                                блогу «Іршава Православна»
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар