вівторок, 15 січня 2013 р.

Різдво Христово!
      «Слава в вишніх Богу і на землі мир,в людях благовоління!»
       Цими чудовими словами святих ангелів світу було сповіщено про Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Заради нас людей і заради нашого спасіння на землі засяяло Сонце правди – Христос Спаситель. І у Віфлеємських  яслах народився  Богомладенець Христос.
      Святитель Іоанн Златоуст  говорить, що «день Різдва Христового – найважливіший серед усіх празників, мати усіх свят і їх основа.» І ось уже ми вступили у третє тисячоліття і свята Православна  Церква побожно і урочисто прославляє цю найвеличнішу і спасенну для рода людського подію Різдва Христового, з любов’ю  благовіствуючи світу «велику тайну благочестя: Бога, що явився у тілі.» Наше світле торжество незмірне, наша священна радість невимовна, бо у Різдві Христовому явлена всьому людству найвеличніша любов Божа до роду людського, явлена любов Божа до кожного з нас. У цій славній події сталося благодатне відродження людської природи, покликаної вирости у повну «міру росту Христового».
      Святитель Афанасій Великий стверджує, що «Ісус Христос народився і явився на землі як людина, щоб знайти і спасти погибаючих у гріхах людей та навчити їх «знати Бога». Бо у «пізнанні Бога» - сенс земного життя, суть вічного безсмертя і спасіння у Царстві Божому.
      «Життя ж вічне – це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його» (Ін. 17,3) – говорить Спаситель.
      Усіх вас, дорогі брати і сестри сердечно вітаю з світлим і радісним святом Різдва Христового та Новим роком. Молитовно прошу Новонародженого Господа, щоб Він послав усім нам у наступаючому Новому році Свої великі і багаті милості, благословення та всещедру допомогу у праведних ваших трудах, молитвах та духовних подвигах на мирне і спокійне життя у всякій побожності і чистоті. Мир Божий, сповіщений ангелами у священну різдвяну ніч нехай наповнить і ваші душі та серця миром з Богом , ближніми та з власною  совістю. Принесемо Новонародженому Спасителю полум’яні почуття любові і подяки Господу, бо заради нас і нашого спасіння «народився Предвічний Бог».  Новонароджений Спаситель нехай пошле у ваші душі і серця віру, надію, любов та дарує Вам Дари Духа Святого. Нехай Новий рік буде у вашому житті роком мирним і щасливим, роком нашого успішного прямування до вершин вічного життя та спасіння.
      Мира Божого вам, благодаті Господньої, доброго здоров’я, любові милосердя, добра та всіх духовних і земних благ. «Дух премудрості  і розуму, дух поради і сили, дух пізнання й побожності нехай перебуває завжди  з вами.
 
                   
03 січня 2013р.                             З повагою до Вас
                                                     протоієрей Василій Ігнат.

Немає коментарів:

Дописати коментар