середу, 27 березня 2013 р.

Художник Юрій Юрійович Золотар


Закарпаття ― край багатонаціональний. З давніх-давен світло святої віри Христової і нашому краї благовіствували та поширювали святі брати Кирило і Мефодій та їй учні. Співіснування культур різних народів у єдиному географічному просторі у різні часи дало в нашій області унікальний сплав духовних цінностей, які докорінно відрізняються певними особливостями від інших європейських культурних напрямів.
Іршавщина ― унікальна перлина на цій древній карпатській землі. Ця земля дала чимало видатних постатей, які добре відомі не тільки в Україні, але і за її межами. Серед них всесвітньо відомі вчені, співаки і письменники, художники та славетні майстри вітчизняної культури. Серед плеяди цих добре відомих постатей краю займає ім’я художника Юрія Золотаря.
Золотар Юрій Юрійович народився 11 лютого 1962 року в селі В. Раковець в сім’ї сільської інтелігенції. З 1969 року по 1979 рік навчався в Іршавській середній школі №1. По закінченню школи поступив у Одеський політехнічний інститут, де навчався на електромашинобудівному факультеті, який закінчив у 1985 році. Навчаючись в інституті, захоплювався графікою, систематично відвідував різноманітні мистецькі виставки у музеях "Західного та східного мистецтва" м. Одеси та художньому музеї, був постійним відвідувачем лекції з мистецтвознавства.
По закінченню інституту одружився. Жив з сім’єю у місті Нова Каховка, працював інженером-програмістом на Південноелектромашинобудівному заводі. З захопленням займався живописом, для підвищення рівня майстерності поступив до Московського Народного Університету мистецтв на відділення станкового живопису і графіки, який закінчив у 1992 році.
На рідну Іршавщину повернувся в 1988 році, працював на інженерних посадах на електромеханічному заводі, комунальному підприємстві по водопостачанню та водовідведенню, районному будинку культури.
Свій вільний час присвячує своєму захопленню живописом. Частина мистецьких творів знаходиться в Італії, Німеччині, Франції, Чехії, Росії, США.
Одружений, має трьох дітей.

Особливе місце в його творчому доробку займає сакральне мистецтво. Ікони, написані Юрієм Золотарем, виконані на високому професійному рівні та відповідають вимогам і нормах церковного канону. Вашій увазі, шановні читачі, пропонуємо переглянути фотографії художніх робіт Юрія Золотаря:




































        27.03.2013                                        Прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар