суботу, 9 березня 2013 р.


Підбито підсумки
МАН-2013


Цими днями підведено підсумки роботи ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2012-2013 навчальному році. В результаті школярі Іршавщини зайняли у підсумку почесне четверте місце. І-ІІІ призові місця отримали 18 науково-дослідницьких робіт. З них три роботи зайняли почесні перші місця, що дає змогу представляти Іршавщину на республіканському етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН-2013, який буде проходити у столиці України м. Києві.
Мені довелося приймати участь у першому турі конкурсу Малої академії, який проходив у Іршаві. Під час захисту робіт акцентував увагу учнів на питаннях, пов’язаних з даною темою. Пригадую, майже все роботи мали захоплюючий науковий характер.
Чи не всі учні продемонстрували свої вміння, переконливість і наводили чудові докази під час захисту власних робіт. Відчувається високий рівень знань та професіоналізм, які були поєднані з чіткістю і лаконічністю під час виступів. Щире спасибі керівникам, які добре їх підготували.
Особисто від себе вітаю всіх переможців та учасників Малої академії наук ― 2013 р. та бажаю успіхів, здоров’я, Божого благословіння, всіляких благ та подальших високих досягнень на науковому поприщі юних талантів Іршавщини.
Слово надається добре відомому на Іршавщині історику Андрію Світлинцю, який безпосередньо приймав участь під час захисту робіт у другому турі конкурсу МАН-2013, який проходив в Ужгороді.
Андрій Світлинець:
22-23 лютого 2013 року, у рамках діяльності Малої Академії Наук, в Ужгороді пройшов черговий етап захисту учнівських науково-дослідницьких робіт. Зокрема, у напрямку історичне краєзнавство була представлена робота учениці 11 класу Приборжавської ЗОШ І-ІІІ ст. Алли Світлинець на тему: "Боржавська вузькоколійка: історія будівництва, функціонування та її туристичні перспективи". Під час захисту учні мали виконати контрольне завдання та особисто презентувати свою роботу. За результатами суддівського оцінювання, дослідження про історію Боржавської вузькоколійної залізниці було визнано як найкраще і за загальною сумою балів посіло перше місце серед 16-ти аналогічних робіт.

  
На фото: учасники ІІ туру МАН-2013












9 березня 2013 р.                  прот. Василій Ігнат

Немає коментарів:

Дописати коментар