вівторок, 31 грудня 2013 р.

З вірою і любов’ю


Дорогі браття і сестри!
Шановні читачі інтернет-видання "Іршава православна"

Як нескінченний "золотий потік" проходить час, який приходить з вічності і безповоротно повертається у вічність. Добігають останні години 2013 року і безповоротно повертається  у вічність час. Ще один рік нашого життя швидко промайнув. І його вже не повернути.
Та людина створена Богом для вічності і безсмертя. І вірою в Бога та своїми добирми ділами вона покликана прокладати шлях життя у вічність, шлях до Царства Божого. Скоро минає рік, дорогі брати і сестри, як ми з вами спілкуємося на сторінках нашого часопису "Іршава православна". Благодарю Бога за цей священний дар життя, за це спілкування з вами. Бо тільки Богу ми повинні дякувати і благодарити Його, адже з Його святої волі у минулому році ми з вами мали можливість спілкуватися на сторінках нашого інтернет-видання, яке вперше вийшла у світ 11 січня 2013 р. А у листопаді нам вдалося заснувати духовно-просвітницький центр, до складу якого ввійшли церковна бібліотека, історичні стародруки, картинна галерея художників Іршавщини.
Щиро вдячний вам за те, що були разом з нами на сторінках інтернет-видання "Іршава православна". Висловлюю щиру подяку всім прекрасним і добрим людям ,які сприяли його виходу в світ: дописувачам ,фотографам, відео-операторам. Розраховую на вашу підтримку і в майбутньому, бо з Божою допомогою прагнемо примножити цю співпрацю. Чимало цікавих ідей і планів на майбутню співпрацю виникає і тому розраховую на вашу підтримку. і тому прошу вас. будь-ласка, поділіться своїми розумами з нами своїм баченням виходу нашого інтернет-видання. Ми обов’язково їх опублікуємо вже у Новому 2014 році.
То ж дозвольте щиро всіх привітати Вас з Новим 2014 роком та Різдвом Христовим і побажати всім доброго здоров’я та успіхів, миру Божого та благодаті Господньої. Всіх духовних та земних благ від Всещедрого Бога під омофором Пресвятої Богородиці.
І залишається ще раз зробити перелік публікацій, опублікованих у 2013 році на сторінках інтернет видання "Іршава православна"

З щирою повагою та
християнською любов’ю до
Вас протоієрей Василій Ігнат



Публікації інтернет Видання "Іршава православна" за 2013 рік:

січень
1.                  Хрест – святиню Господню – встановлено при в’їзді в Іршаву.  Автор: Василь Шкір, Протоієрей Василій Ігнат. На фото освята хреста
2.                  Бережіть красу золотих Карпат. Автор: Протоієрей Василій Ігнат. На фото краса гір - Карпати.
3.                  Все починається з сім'ї. Автор: прот. Василій Ігнат.  Ілюстрована фото з виховних годин.
4.                  Найцінніший скарб -  час. Автор: протоієрей  Василь Ігнат. На фото моменти з життя священика.
5.                  Подяка прихожанам від Протоієрея Василія Ігната.
6.                  Святковий "Вертеп" у Іршаві. Автор: прот. Василій Ігнат. На фото урочисті святкування зі свята.
7.                  Хрещення Господнє. Автор: прот. Василій Ігнат.  На фото святкування Святої Православної Церкви Хрещення Ісуса Христа.
8.                  Обереги  пам'яті. Автор: прот.  Василій Ігнат.На  фото спогади з минулого прот.  Василія Ігната.
9.                  СНІД – чума ХХІ століття. Автор:  Протоієрей Василій Ігнат. На фото духовна робота церкви по боротьбі зі СНІДОМ.
10.              Право на життя даровано Богом. Автор: Прот. Василій Ігнат. На фото події з життя Протоієрея Василія Ігната.
11.              В день Хрещення Господнього чимало жителів м. Іршави купалися в освячених водах. Автор: Прот. Василій Ігнат. На фото віруючі окунуються у святу воду.
12.              Захист науково – дослідницьких робіт Малої академії наук. Автор: прот. Василій Ігнат. На фото учні – члени Малої академії наук.
13.              КОЛЯДА У СТАРОМУ СЕЛІ. АВТОРИ: НАДІЯ МЕЛЬНИК-ГУДЬ,  ПРОТ. ВАСИЛІЙ ІГНАТ. НА ФОТО СВЯТКУВАННЯ ОБЛАСНОГО СВЯТА «КОЛЯДА У СТАРОМУ СЕЛІ» НА ТЕРИТОРІЇ ЗАКАРПАТСЬКОГО МУЗЕЮ АРХІТЕКТУРИ І ПОБУТУ. ВІДЕО. ТВ. "ТИСА", ПЕРЕДАЧА "РУСИНСЬКА БЕСІДА", КОЛЯДКИ.
14.              Слово – душа народу. Автор: Прот. Василій Ігнат. На фото події з життя Протоієрея Василія Ігната.
15.              Вислови мудрості
16.              І-й (районний) етап Всеукраїнського конкурсу - захисту МАН 2013, другий тур. Автор: прот. Василій Ігнат. На фото конкурс-захист МАН-2013.
17.              Презентація книги Василя Кузана "12:12:12". Автор: Прот. Василій Ігнат. Фото презентація з презентації.
18.              Дванадцять речень про творчість поета Василя Кузана, обраних мною, в книзі «12:12:12».
19.             З любов′ю до духовної спадщини святих Отців Церкви. Автор: прот. Василій Ігнат. Стаття ілюстрована фото: храмів с. Данилово, с. Сокирниця (автор: Олександр  Осійський), Під час уроку в Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст.№2.
Лютий
20.              Святі Отці ― стержень Церкви. Автор: прот. Василій Ігнат. На фото художніх фотографій Василя Ловски.
21.              Поняття про Церкву. Автор: прот. Василій Ігнат. На фото художні фотографії Івана Костика.
22.              Вислови святих Отців Церкви про Святе Письмо. Автор: прот. Василій Ігнат.
23.              Благодать Божа. Автор: Прот. Василій Ігнат. На фото карпатські краєвиди.
24.              Гріх ― порушення законів життя. Автор: Протоієрей Василій Ігнат. На фото встановлення панікадил у храмі св. апостолів Петра і Павла м. Іршава.
25.              Слово з нагоди 5-річчя Іршавської гімназії. Автор: Протоієрей Василій Ігнат. На фото перший випуск Іршавської гімназії.
26.              Звіт про діяльність блогу "Іршава Православна" перший місяць роботи 2013 р. Автор: прот. Василій Ігнат. На фото: прихожанка храму святих апостолів Петра і Павла м. Іршави Стефанія Пацкан зайняла ІІ-ге місце на обласному конкурсі "Божий дар"
27.              Церковні новини. Автор: прот. Василій Ігнат . На фото: старовинний храм в селі Лікіцари, Перечинського району. Автор художнього фото ― Осійський Олександр.
28.              ЩО ТАКЕ "ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА"? За матеріалами газети "Православне Закарпаття"
29.              Зустріч у міського голови. Автор: прот. Василій Ігнат.
30.              Дорогами війни в Афганістані. Автор: прот. Василій Ігнат.
31.               ЦЕРКВА  І  НАУКА. Автор: прот. Василій Ігнат.
32.              ВІДЕО-ПРОПОВІДЬ НА СТРІТЕННЯ ГОСПОДНЄ.
33.              Церковні новини. За матеріалами видань "Церковна православна газета" та "Православне Закарпаття".
34.              Ви нам пишете.
35.              Куди йдемо? Де вихід? Чи знайдемо світло в кінці тунелю?Автор: прот. Василій Ігнат.  На фото старе місто Іршава та район.
36.              Варварство… Автор: прот. Василій Ігнат
37.              Вітання із 80-річчям Галас І. І.
38.              Інтерв’ю протоієрея Василія Ігната з поетом Василем Кузаном.
39.              Вітання із 50-річчям Кузан В. В., Кузан Т. Ф.
40.               Дорогі матері! Шановні представники влади та культури. Дорогі учні, учасники ІІ районного конкурсу "Таланти багатодітної родини". Автор: прот. Василій Ігнат. На фото: гора Стримба (художнє фото надано Іваном Костиком).
41.              Під прозорими шатрами долі. Автор: прот. Василій Ігнат.
42.              Церковні новини. Підготовлено за виданням "Церковна Православна газета". Художнє фото. Автор: Щока Лариса Павлівна.

Березень
43.              ВІДЕО-ПРОПОВІДЬ НА НЕДІЛЮ МИТАРЯ І ФАРИСЕЯ. Відеооператор - Матішинець Михайло
44.              Відповіді на запитання
45.              Православный календар.  Смерековий камінь. Фото члена Спілки фотохудожників Закарпаття   Андрія Світлинця
46.              З НАУКОВИХ ДОПОВІДЕЙ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК – 2013
47.              Підбито підсумки МАН-2013. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: учасники ІІ туру МАН-2013
48.              З ІСТОРІЇ ІКОНИ "ТРОЄРУЧИЦЯ". Автор прот. Василій Ігнат. На фото ікона в церкві.
49.              Святі Отці ― стержень Церкви (продовження). Автор прот. Василій Ігнат. На фото Смерековий камінь (художнє фото - Івана Костика).
50.              Пам’яті ігумена Серафима (Бровді). Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: храм та монастир у с. Приборжавське (автор Андрій Світлинець)
51.              Таланти багатодітної родини. Автор прот. Василій Ігнат. Фото зі свята.
52.              Оберігаючи красу Карпат. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото круглий стіл з питань екологічного виховання учнівської молоді та екологічних проблем району.
53.              Роль Церкви в сучасному житті. Автор прот. Василій Ігнат. Художнє фото Лариси Щоки.
54.              На ріках Вавілонських. Автор прот. Василій Ігнат . Художнє фото Юрія Золотаря.
55.              ВЕЛИКОПІСНЕ ПОСЛАННЯ. За матеріалами видання "Церковна православна газета".
56.              Таланти культури і спорту.  Автор прот. Василій Ігнат . На фото: фестиваль-конкурс "Таланти багатодітної родини", шахово-шашковий клуб "Вікторія" Іршавського районного будинку дитячої творчості.
57.              Церковні новини. За матеріалами видання "Церковна православна газета". Художнє фото Юрія Мельника (с. Довге).
58.              Виховання дітей (Відповідаємо на запитання).  Автор прот. Василій Ігнат . Портрет (Автор - Костик Іван).
59.              Вітаємо з 55-річчям Ю. Ю. Мельника. Художнє фото Юрія Мельника.
Квітень
60.              Православный календар.
61.              Вітаємо з 70-літтям Добра Д.  Д. На фото: Денис Добра приймає участь у громадському житті.
62.              Діти ― наше майбутнє. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: Конкурс з початкового технічного моделювання, районний конкурс "Воскресни, писанко!", Зустріч з гімназистами.
63.              Прочитайте дітям. Автор прот. Василій Ігнат . Художнє фото Андрія Світлинця, Олександри Дурди.
64.              Церковні новини. За матеріалами газети "Православне Закарпаття". Художнє фото Сергія Канайло, Олександра Осійського.
65.              Хрест Господень ― Хрест Любові. Автор прот. Василій Ігнат. Художнє фото Юрія Мельника, Лариси Щока, Василя Ловски.
66.              Вітаємо Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівського і Ужгородського. На фото: Високопреосвященніший архієпископ Феодор освячує Престол в свято-Петро-Павлівському православному храмі міста Іршави.
67.              Нам пишуть. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: Православні монастирі Закарпаття.
68.              Художник Василь Ловска. Автор прот. Василій Ігнат . На фото художні роботи Василя Ловски.
69.              Цитаты святых отцов о посте. Художнє фото "Гори Карпати". Автор Ярослав Цендра.
70.              Зоря Православ’я. Автор прот. Василій Ігнат.  Художнє фото "Бужора" автор: Костик Іван.
71.              Перемога Божої сили і людської любові. Автор прот. Василій Ігнат . "Вулицями Іршави", фотографії Ісак Анастасії.
72.              Офіційні документи. За матеріалами видання "Православне Закарпаття". Художнє фото "Гори Карпати", автор Ярослав Цендра.
73.              Церковно-громадська діяльність. Автор прот. Василій Ігнат .  На фото: Крос на приз газети "Нове життя", Районний семінар бібліотечних працівників.
74.              Церковні новини. За виданням "Церковна Православна газета". На фото: куточки Іршави та її жителі, автор Кобаль Діана.
75.              Інтелектуальна гра "Ерудит". Автор прот. Василій Ігнат . На фото: проведння гри "Ерудит", автор: Андрій Світлинець.
76.              Призов до лав Збройних Сил України. Автор прот. Василій Ігнат . Фотографії під час проведення юнаків до лав Збройних Сил України.
77.              Зоря Православ’я. Автор прот. Василій Ігнат.  Художні фото Ярослава Цендри.
78.              Презентація книги Василя Шкірі. Автор прот. Василій Ігнат . Фотографії з презентації книги, автор - Василь Ловска.
79.              Панахида за жертвами Чорнобильської катастрофи. Автор прот. Василій Ігнат . "Полонина Красна", автор фотографій - Іван Костик.
80.              Новини Іршавщини. Автор прот. Василій Ігнат .
81.              Поняття про релігію. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото краєвиди Іршави, автор - Поляк Адріана.

Травень
82.              Православный календар.
83.              ВІДЕО-ПРОПОВІДЬ У СВЯТОЇ ПЛАЩАНИЦІ. ВІДЕООПЕРАТОРИ: МАТІШИНЕЦЬ МИХАЙЛО ТА МАТІШИНЕЦЬ ВОЛОДИМИР.
84.              ХРИСТОС   ВОСКРЕС! Автор прот. Василій Ігнат.
85.              ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ. На фото: писанки школярів Іршавщини ("Воскресни, Писанко!"), "Пасхальне дерево" Іршавщини, фотограф - Василь Ловска.
86.              Із глибини віків (з історії Пасхи). Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: роботи гуртківців бісероплетіння, Керівник Ольга Ловга.
87.              Великодня писанка.  Автор прот. Василій Ігнат.  На фото:  ... з робіт Фаберже.
88.              Отці Церкви про Воскресіння Іісуса Христа. На фото: роботи учнів Іршавської дитячої школи мистецтв.
89.              Встреча Марии Магдалины с императором Тиверием (стихотворение). На фото: учні Ільницької дитячої школи мистецтв за виготовленням писанок.
90.              РАДІСТЬ ВОСКРЕСІННЯ. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: роботи народного майстра деркоративно-прикладного мистецтва, викладча образотворчого відділу Ільницької дитячої школи мистецтв Ляшко Марії Семенівни.
91.              Воскресіння Христове ― перемога життя. Автор прот. Василій Ігнат.   На фото пасхального богослужбового дійства, автор фотографій ― Костик Іван.
92.              День Перемоги. Автор прот. Василій Ігнат.   Фотографії і документи взято з книги "Сталин. Великая битва за Москву".
93.              Вітання ветеранів війни. Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: Пасха в Іршаві, автор - Сергій Микита.
94.              ВІДЕО. ОСВЯЧЕННЯ ПАСХИ В М. ІРШАВА. ВІДЕООПЕРАТОР ― ВОЛОДИМИР ПОЛЯК.
95.              "Да святиться ім’я Твоє".  Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: творчі колективи під час виконання Пасхальних творів.
96.              Святині Животворящого Хреста Господнього та мощі святих рівноапостольних царя Константина і цариці Єлени побували у нашому краї. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: "Пасхальне дерево" Іршавщини на обласному конкурсі, роботи учнів гуртка з квілінгу.
97.              Свято в честь Ікони Божої Матері "Живоносне Джерело". Автор прот. Василій Ігнат.    На фото: під час роботи над писанками та кованим "пасхальним деревом" в с. Лисичево на Гаморі.
98.              Інтерв’ю з письменником Василем Шкіря.  Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: учасники районного конкурсу "Воскресни писанко!" Конкурс проведено у Іршавському РБДТ, вишиті ікони випускників Ільницької дитячої школи мистецтв.
99.              Мотокрос на Лозянській горі. Автор прот. Василій Ігнат.  Фотографій спортсменів на крутих поворотах мотокросу.
100.           Пам’ятаймо… Автор прот. Василій Ігнат. На фото під час урочистого параду.
101.           "І рушник вишиваний". Автор прот. Василій Ігнат . На фото: вишивані рушники Іршавщини, фотограф - Попович Олег Іванович.
102.           ВІДЕОРЕПОРТАЖ "ПАСХА В ІРШАВІ - 2013", ОПЕРАТОРИ: ЛАПКО ІВАН ТА ДОЧКА ЛАПКО СВІТЛАНА.
103.           Вітання
104.           Із ювілеєм В. Шкіря.
105.           Ікона на склі. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: ікони учнів шкіл с. Приборжавське, автор фото - Олександр Молнар.
106.           «Сім’я J 7+Я». Автори організатори свята.  На фото: під час проведення свята.
107.           Творчий звіт. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: роботи вихованців Іршавського районного будинку дитячої творчості.
108.           Звітний концерт класичної музики. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: камерний ансамбль Іршавської ДШМ.
109.           Престольне свято монастиря. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: Свята Земля - Віфлеєм, Ієрусалим..., фотограф - Мирослав Костик.
110.           Останній дзвоник кличе у самостійне життя. Автор прот. Василій Ігнат.   Фото зі свята.
111.           Зустріч представників влади з духовенством Іршавщини. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: під час зустрічі представників влади з духовенством.
112.           Журналіст, письменник, казкар. На фото зустріч з письменником В. Шкіря.
113.           Підведено підсумки. Автор прот. Василій Ігнат.   Фото зі свята.
Червень
114.           Православный календар
115.           Зустріч з Головою Іршавської РДА. Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: весна прийшла в Карпати (г. Стой), автор Костик Іван.
116.           Випуск в Іршавському дошкільному закладі"Малятко". Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: випускники Іршавського дошкільного навчального закладу "Малятко".
117.           Випускник ― 2013. Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: випускники 2013 року на площі м. Іршави.
118.           Міжнародний день захисту дітей. Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: святкування Міжнародного дня захисту дітей.
119.           Зустріч з маленькими школярами в Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Автор прот. Василій Ігнат.   На фото: під час зустрічі з учнями Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №2
120.           Вітаємо з Днем народження М. І. Костик. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: "Свята Земля - Ієрусалим" (Продовження) Автор - Мирослав Костик.
121.           Церковні новини. За матеріалами видань: "Церковна православна газета" та "Православне Закарпаття". На фото Святині Святої Землі, автор - Мирослав Костик.
122.           Вітаємо! Із 60-річчямС. С. Бобика. Автор прот. Василій Ігнат. Фото: Краса Карпат, автор - Іван Костик.
123.           Православное учение о Святой Троице. Автор прот. Василій Ігнат.
124.           Первый советский космонавт предлагал восстановить храм Христа Спасителя. Материалы из газеты "Православное зарубежье".
125.           Церковні новини. За матеріалами газети "Церковна православна газета".
Липень
126.           Хрещення Київської Русі в часи правління князя Володимира Великого (історичний шлях до Хрещення Русі). На фото: роботи протоієрея Олександра Булеци  (м. Іршава).
127.           Церковні новини. За матеріалами газети "Церковна православна газета".
128.           ДУХОВНА СПАДЩИНА СЛОВ’ЯНСЬКИХ ПРОСВІТИТЕЛІВ. Автор прот. Василій Ігнат.
Серпень
129.           Звернення Української Православної Церкви з приводу 70-річчя Волинської трагедії.
130.           Как Сталин ливанского патриарха отблагодарил.
131.           Церковні новини Іршавщини. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: під час хіротонії у сан свявщенника, 1025-річниці Хрещення Київської Русі, Виставка ікон художників Іршавщини, урочисті заходи з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі проведено у с. Івашковиці.
132.           "Дорога до храму" Олени Демчик. Автор прот. Василій Ігнат.
133.           ПОСЛАННЯ
134.           Совість. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: у Карпатах,  автор: Ярослав Цендра.
135.           Чудотворна Почаївська ікона Пресвятої Богородиці. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: стежки і дороги ведуть у Почаїв.
136.           Моральний закон вкладений Богом у людську природу. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: у Карпатах,  автор: Ярослав Цендра.
137.           Преображення Господнє.  Фото Ікони Преображення Господнього.
138.           Церковні новини. За матеріалами видання "Церковна православна газета".
139.           «Научитеся от Мене, яко кроток есмь и смирен сердцем: и обрящете покой душам вашым». На фото: найвища вершина Іршавщини - гора Кук, автор - Василь Ловска.
140.           Церква вийшла за свою огорожу. На фото: Гамора-2013 с. Лисичево, автор - Василь Ловска.
Вересень
141.           Православный календар.
142.           Києво-Печерська ікона - Успіння Пресвятої Богородиці. Автор прот. Василій Ігнат . Фото з Києво-Печерської Лаври.
143.           Новини Іршавщини. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: День знань в Іршавській гімназії.
144.           Причини духовної кризи серед молоді.  Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: День знань в Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст. №2.
145.           Церковні новини. За матеріалами видання "Церковна православна газета". На фото: Карпати - дім, в якому ми живемо, Автор: Іван Костик.
146.           Дитячий будинок "Покрови Пресвятої Богородиці".  Автор прот. Василій Ігнат . На фото: святкування 1025-річчя Хрещення Русі та 1150-річчя утвердження Православ'я на Закарпатті та 150-річчя свято-Троїцького храму в с. Колодне, ... і в свято-Іллінському храмі м. Іршави.
147.           Відродження монастирів у нашому краї. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: святкування 1025-річчя Хрещення Русі та 1150-річчя утвердження Православ'я на Закарпатті та 150-річчя свято-Троїцького храму в с. Колодне.
148.           Славний син срібної землі. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: під час ефіру з поетом Дмитром Кременем, автор Василь Ловска.
149.           Змагання серед юнаків допризовної молоді Іршавського району, присвячені Дню фізичного виховання.  Автор прот. Василій Ігнат . На фото: під час спортивних змагань допризовників Іршавщини.
150.           Урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя почату місіонерської діяльності Кирила і Мефодія на Іршавщині. Автори Василь Шкіря, прот. Василій Ігнат. На фото: святкування 1025-річчя Хрещення Русі та 1150-річчя утвердження Православ'я на Закарпатті в Іршаві.
151.           Святі рівноапостольні брати Кирило і Мефодій − православні сповідники і просвітителі нашого краю. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: святкування 1025-річчя Хрещення Русі та 1150-річчя утвердження Православ'я на Закарпатті в Іршаві.
152.           Престольне свято у с. Лоза. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: Престольне свято в с. Лоза. 21.09.13.
153.           До 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя Православ’я на Закарпаття. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: виставка робіт художників Іршавщини, автор: Ольга Ловска.
154.           Безсмертна пам’ять партизанської слави. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: День партизанської слави у с. Чорний Потік.
155.           Сторінка літопису 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя встановлення православ’я на Закарпатті. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: учні двох Іршавських шкіл та гімназії оглядають виставку 25.09.13, автор: Юрій Юрійович Мельник.
156.           Бібліотека ― храм науки. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: учасники свята Всеукраїнського дня бібліотекаря, автор: Юрій Мельник.
157.           «Десант над Менчулом». Автор  Леся Осійська   методист Іршавської райСЮТур. На фото: Колочава-Менчул, автор: Ольга Ловска.
158.           СВЯТКУВАННЯ 1025-РІЧЧЯ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ ТА 1150-РІЧЧЯ ВСТАВНОВЛЕННЯ ПРАВОСЛАВ'Я НА ЗАКАРПАТТІ В М. ІРШАВА. АВТОР ВІДЕО: ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ ЛОВСКА.
Жовтень
159.           Поминальна Дмитрівська субота.  Автор прот. Василій Ігнат.
160.           Свято в Дубрівському монастирі. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: під час святкового богослужіння в свято-Іоанно-Предтечівському монастирі с. Дубрівка.
161.           Новини Православного світу. За матеріалами видання "Церковна православна газета".
162.           Казковий світ Оксани Фулитки. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: під час презентації книги "Казки однієї ночі".
163.           Нечиста сила ― хеллоуін. Автор прот. Василій Ігнат
164.           Релігія і культура. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: під час святкування фестивалю "Довжанська фіра".
165.           Святые отцы о ереси латинства (о католичестве).
166.           ДУБРІВСЬКИИ МОНАСТИР ЗАПРОШУЄ НА СВЯТО. За матеріалами газети "Православне Закарпаття".
167.           Престольне свято у Ільниці. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: у день Престольного свята.
168.           Покров Пресвятої Богородиці. Автор прот. Василій Ігнат.
169.           О Втором пришествии Господа Иисуса Христа. Автор прот. Василій Ігнат.
170.           Перша архієрейська Літургія. Автор прот. Василій Ігнат.
171.           Молитва и ее значение в Пастырстве. Автор прот. Василій Ігнат.На фото: Краєвиди Карпат - Нижній Бистрий, автор Ярослав Цендра
172.           Призив на військову строкову службу до Збройних Сил України. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: відправка до лав Збройних Сил України юнаків Іршавщини.
173.           "Втомоповінь" Василя Кузана. Автор прот. Василій Ігнат.
174.           Іршаві ― 672 роки.  Автор прот. Василій Ігнат. На фото: святкування Дня Іршави на площі міста.
175.           Зліт юних туристів Іршавщини. Автор Осійський О. Д. На фото: змагаються юні туристи Іршавщини
176.           Церковні новини. За матеріалами видання "Церковна православна газета".
177.           Помер єпископ Мефодій (Петровцій). Автор прот. Василій Ігнат. На фото: Краєвиди Карпат – Чорногора, Автор Ярослав Цендра
178.           Православный календар
Листопад
179.           Епископ Порфирий Успенский (1804-1885).  Автор прот. Василій Ігнат . На фото: Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський освячує пам'ятник жертвам Голодомору біля свято-Василівського храму м. Іршави
180.           Нам пишуть
181.           Наше мистецтво ― тобі рідний краю. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: творчий звіт аматорських колективів Іршавщини.
182.           Освячення хреста. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: під час освячення Хреста.
183.           Флорист Вікторія. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: роботи Вікторії "Флорист".
184.           Митець Карпатського краю випередив свій час. Автор прот. Василій Ігнат.  На фото: свято в Приборжавському, присвячене Василю Свиді з нагоди 100-річчя.
185.           Закарпатські бібліотеки потрапили до престижного всеукраїнського видання. Матеріал взято з інтернет-видання Мукачево.net.
186.           "Бібліоміст" та бібліотеки України на Іршавщині. Автори: Зейкан Н. І., прот. Василій Ігнат.
187.           Преподобний Нестор Літописець. Автор прот. Василій Ігнат . На фото учні: Іршавської гімназії, Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.
188.           Церковна журналістика і сучасність. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: зустріч гостей з України в м. Іршава, Автор: Юрій Юрійович Мельник.
189.           Священнослужитель і журналістика. Автор прот. Василій Ігнат.
190.           Дитячий театр «Пролісок» ― дітям дошкільних закладів. На фото: дитячий театр "Пролісок" дає виставу по мотиву казок Оксани Фулитки.
191.           Розтопи своє серце ―допоможемо дітям разом. Автори орг..комітет

Грудень
192.           Вітаємо з ювілеєм архімандрита о. Сергія!
193.           Ветхозаветные пророчества и прообразы о Христе Спасителе. Автор прот. Василій Ігнат.
194.           Переможемо СНІД гідним життям за заповідями Божими. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: учнів Білецької та Іршавської шкіл юних туристів приймає протоієрей Василій Ігнат у власній бібліотеці.
195.           Виставка робіт учнів Іршавської РайСЮТ. Автор прот. Василій Ігнат . На фото: під час виставки робіт учнів РайСЮТ.
196.           Районний будинок дитячої творчості збирає друзів. Автор прот. Василій Ігнат. На фото: виставка робіт Районного будинку дитячої творчості та концертна програма  з нагоди 65-річчя, Автори фото: Юрій Мельник та Антоніна Мартинова

197.            Вчора відбувся підсумковий благодійний концерт акції для підтримки онкохворих дітей Іршавщини. На фото: під час проведення акції приуроченій хворим дітям.
       198. З вірою і любов'ю. Автор прот. Василій Ігнат.
       199. Апостол  Андрій Первозванний і його "скіфська місія". Автор прот. Василій Ігнат.
       200. Православные монастыри Закарпатья (путеводитель). Автор прот. Василій Ігнат.
       201. Свято-Іоанно-Предтеченський православнийжіночий монастир у селі Дубрівка. Автор прот. Василій Ігнат.
       202. Про нас пишуть. Автор прот. Василій Ігнат.
       203. Господи, благослови люди своя миром.
       204. Новини Православного світу.
       205. Православний літопис Іршавщини (грудень). Автор прот. Василій Ігнат.

Немає коментарів:

Дописати коментар