пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Переможемо СНІД гідним життям за заповідями Божими


СНІД , не заради красивого слова, називають "чумою" нашої епохи. По оцінкам вітчизняних і зарубіжних експертів реальна кількість людей, які є носіями ВІЛ/СНІДУ в Україні складає 1% дорослого населення країни, численність якого і так постійно зменшується. Наша країна фактично вже сьогодні стала лідером по темпам і рівню захворюваності на цю страшну невиліковну хворобу не тільки у Східній, але і Центральній Європі. І якщо наступ СНІДу сьогодні не зупинити ,то завтра може бути вже пізно, адже ця хвороба в основному поширена серед молоді.
Як відомо, армія інфікованих на ВІЛ/СНІД, поповнюється в основному за рахунок трьох головних явищ, які сьогодні дуже поширені серед молодого покоління людей: наркоманії ,різних збочень (одностатеві шлюби) та розпусти. І все це, на жаль, сьогодні активно пропагується серед молоді майже чи не всіма засобами масової інформації (телебачення, преса, інтернет-видання і т.д.). А щоб отримати перемогу і побороти страшну епідемію СІЛ/СНІДу ― необхідно вести боротьбу з нею. І шлях до цього ― вести правильний образ життя, покаятись і жити згідно з заповідями Божими. Пам’ятаймо, що за великі і страшні гріхи приходиться платити іноді велику ціну ― ціну власного життя.
Всі ми повинні усвідомити, що шлях до перемоги над СНІДом ― це шлях обрати життя у дусі євангельських заповідей Божих. І ці зміни і повернення від гріховного способу життя до правильного повинні відбутися у житті кожної молодої людини. Адже змінити свій попередній гріховний образ життя повинен розпочати кожен з себе і тоді зміниться і ставлення людей до нас, зміниться і навколишній світ.
Оманою є той факт, що сьогодні у нашій країні з’являються чимало "проектів", коли зарубіжні "вчителі" пропагують серед нашої молоді "альтернативний спосіб життя". Вони виходять з того, що боротися зі СНІДом не має сенсу: все рівно не побореш. А раз так ― залишається змиритися з так званим "альтернативним способом життя" і кинути сили та кошти на "просвіту" їх адептів, а саме ― пропаганди "безпечної" наркоманії, розпусти та іншого содомського беззаконня. Ми сьогодні є свідками того, як серед нашого народу ведеться активна пропаганда засобами масової інформації всієї цієї гріховної нечисті. іншими словами ― пропагується сьогодні і вживання наркотиків, і "безпечна" розпуста і нав’язування з боку держави страшних збочень та содомських беззаконь. А щоб убезпечити себе від СНІДу молодій людині часто рекомендують новоявлені "вчителі" та пропагандисти користуватися одноразовими шприцами при вживанні наркотиків, чи використовувати засоби охорони при стосунках. Яка омана! Адже замість того, щоб не потворствувати гріховному життю, навпаки йде пропаганда гріха.
Однозначно, висновок зрозумілий ― така "просвіта" і пропаганда та потурання гріховному життю, приносить чималий куш нечесним людям, які збагачуються на чужій біді.
Отож, противопоставимо заслін СНІДу, наркоманії, збоченням та розпусті ― чистоту і праведне життя у євангельському дусі, красу цнотливості, вірність і жертовну любов у сім’ї. І іншого шляху, щоб Бог дарував нам щасливе і радісне життя без страшних наслідків СНІДу, розпусти, збочень не існує. Тож, як закликає пророк древності "оберемо шлях життя" і будемо жити вічно.

Лекція була прочитана в 9-11 класах Іршавської гімназії та Іршавських СШ № 1, 2.


06.12.13                     прот. Василій Ігнат

На фото: учнів Білецької та Іршавської шкіл юних туристів приймає протоієрей Василій Ігнат у власній бібліотеці






























Немає коментарів:

Дописати коментар