вівторок, 31 грудня 2013 р.

Господи, благослови люди своя миром

У зв’язку з політичною ситуацією в Україні Священноначаліє Української Православної Церкви виступило із низкою заяв


10 грудня було оприлюднено Заяву Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до своїх вірних та всіх людей доброї волі у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією в Україні. Заява підписана головуючим у ВРЦіРО Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.

Дорогі брати і сестри! Шановні співгромадяни!
У зв'язку із заго­стренням суспільно-політичної ситуації в країні Всеукраїн­ська Рада Церков і релігійних організа­цій звертається до віруючих різних релігій та конфесій із закликом поси­лити молитви про мир і спокій, припи­нення розбрату й ворожнечі, порозу­міння й розв'язання конфлікту. Ми засу­джуємо акти насильства і жор­стокості, вчинені як проти мирних учас­ників громадських акцій та журналістів, так і проти правоохоронців, які вико­нували обов'язок згідно з присягою.
Звертаємося до діючої влади із закли­ком забезпечити конституційні права і свободи громадян, не застосовувати силу щодо мирних зібрань, взяти до уваги вимоги протестувальників, а також провести неупереджене розслі­дування випадків провокацій та сило­вого протистояння і покарати винних.
Закликаємо весь народ України, неза­лежно від політичних переконань, бути мудрим і відповідальним, утримуватися від насильницьких і протиправних дій та не піддаватися на провокації.
Закликаємо українське суспільство, владу й опозицію, до діалогу та спільного пошуку прийнятного шляху виходу із кризи. Пам'ятаймо, що ми - єдиний народ, єдина країна. Не можна допустити, щоб політичне протистояння стало причиною порушення цілісності нашої держави.
Ми ― члени Всеукраїнської Ради Цер­ков і релігійних організацій, повноважні представники релігійної спільноти України, яка є значною і невід'ємною час­тиною українського громадянського суспільства, - маємо різні переконання та світогляд, однак ми живемо і працю­ємо у дусі взаємного розуміння, поваги й миру. А тому закликаємо всіх до суспіль­ного і політичного порозуміння, взаєм­ної поваги й миру для блага нашого народу.
Всеукраїнська Рада Церков і релігій­них організацій готова у міру можливого сприяти налагодженню діалогу і зро­бити все необхідне для примирення й відновлення стабільності у нашій дер­жаві.

Боже Великий Єдиний, нам Україну храни!

31.12.13

Немає коментарів:

Дописати коментар