пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Вчора відбувся підсумковий благодійний концерт акції для підтримки онкохворих дітей Іршавщини


Доволі часто ми чуємо про важкі захворювання, які зненацька уражають, як дітей так і дорослих. Серед таких, зокрема, онкологічні хвороби. Майже всім відомо, що після виявлення раку в організмі людини, починається щоденна боротьба за життя. І на сьогодні найскладнішим стає те, що в цій битві за кожен прожитий день, чи не головну роль відіграють гроші. Адже лікування онкологічних захворювань вартує надзвичайно багато та не рідко потребує відвідин закордонних лікувальних установ.
Щоб привернути увагу громадськості до проблеми онкозахворювань серед дітей та хоча б якось допомогти їхнім сім’ям, Юрій Буряс та Віталіна Кізляк втретє організували на Іршавщині акцію «Розтопи своє серце – допоможемо дітям разом». Вона стартувала 4 листопада. З цього дня було оголошено збір коштів у всіх освітніх закладах району, серед релігійних громад, державних та приватних закладів Іршавщини.
За словами районного онколога Зори Феннич, на обліку знаходиться дев’ять дітей віком від 1 до 16 років. На прохання підтримати цих маленьких іршавчан, відгукнулися тисячі наших земляків. Протягом двадцяти днів було зібрано 75 789 гривень.
 Вчора відбувся підсумковий благодійний концерт. Цього року організатори запросили і діток, котрі хворіють, та їхніх батьків. Саме таке бажання торік висловили усі родини.
У програмі вечора взяли участь Ірина Трикур, Василь Філеш, Анастасія Бокотей, Вікторія Панько, Юрій Танько, танцювальний колектив Іршавського РБДТ «BLACK ANGELS», також гості – поет із Мукачева Роман Пищальник та заслужений артист України Олександр Садварій.
Протягом концерту в залі знаходилася скринька і всі бажаючі долучилися до акції. Наприкінці програми лічильна комісія підбила остаточні підсумки. Таким чином, у залі було зібрано 2 223 гривні. Загальна сума зібраних коштів протягом усієї акції становить 78 012 гривень.
По завершенню концертної програми організатори та лічильна комісія зустрілися із батьками та особисто в руки передали кожній сім’ї по 8 668 гривень. З словом до батьків та дітей звернувся прот. В. Ігнат.
Мабуть цього надто мало, щоб вилікувати цю страшну хворобу, але можливо, достатньо для того, щоб переконати кожну убиту горем маму та батька, що вони не самі, що їхні діти мають підтримку, що є люди, котрі готові прийти підтримати і допомогти.
За сприяння та допомогу в організації заходу оргкомітет висловив подяку Іршавському міському голові, голові райради Станіславу Сухану, відділу культури і туризму РДА, підприємцям: Івану Костику, Івану Цалану, Михайлові та Володимиру Матішинцям, Володимиру Поляку.
Демчик Ліана


06.12.13                     


На фото: під час проведення акції приуроченій хворим дітям



















Немає коментарів:

Дописати коментар