понеділок, 30 вересня 2013 р.

Престольне свято у с. Лоза


В день Різдва Пресвятої Богородиці у багатьох селах Іршавщини святкують престольне свято. Саме цього дня воно відзначається у с. Лоза.
Зранку центральна вулиця села була багатолюдна, адже всі йшли до святого храму в честь Різдва Пресвятої Богородиці. Чимало православних християн зібралось до святого храму з навколишніх сіл та м. Іршави. Біля входу до храму протесії та гостей свята зустрічав його настоятель протоієрей Василій Жупанин.
Після завершення утрені урочисту Божественну святкову Літургію очолив архімандрит Сергій з Дубрівського жіночого монастиря в честь святого Іоанна Хрестителя. Урочисто і піднесено за богослужінням співав весь народ, як і заведено у нашому краї. На запричасному стиху, незадовго до завершення святкової Літургії, проповідь сказав протоієрей Василій Ігнат, настоятель свято-Петро-Павлівського храму м. Іршави. Після святкової Літургії відбувся Хресний хід навколо святого храму, з читанням Євангелія, яке прочитали священнослужителі, учасники богослужіння.

До віруючих зі словом звернувся архімандрит Сергій. Він привітав настоятеля храму, учасників святкового богослужіння та жителів села з престольним святом. В кінці подяку духовенству та народу висловив настоятель храму протоієрей Василій Жупанин. Завершилось святкове богослужіння урочистим Многоліттям.

30.09.13       прот. Василій Ігнат

На фото: Престольне свято в с. Лоза. 21.09.13























Немає коментарів:

Дописати коментар