понеділок, 9 вересня 2013 р.

Новини Іршавщини


Початок нового навчального року

31 серпня у свято-Петро-Павлівському православному храмі м. Іршави настоятель протоієрей Василій Ігнат здійснив Божественну Літургію для школярів перед початком нового навчального року. До храму прийшло чимало школярів та батьків. Всі учні прийняли святі Таїнства Церкви Сповідь та Причастилися Святих Христових Таїн. Після Літургії був проведений молебен перед початком нового навчального року. Наприкінці о. Василій звернувся до них з словом, в якому наголосив про важливість духовного виховання для дітей. Опісля всіх окропив святою водою і помазав освяченим єлеєм. Завершилось богослужіння Многоліттям.
* * *
1 вересня, у День знань, в Іршавському будинку культури, були проведені урочисті заходи. Сюди, в центрі міста, зібралися гімназисти Іршавської гімназії разом з батьками та гостями. Серед гостей ― депутат Іршавської районної ради Василець Валерій Йосипович, начальник відділу Іршавського житлово-комунального господарства Мейсарош Василь Васильович.
До зали на сцену випускники Іршавської гімназії ввели маленьких першокласників. Пролунав гімназійний гімн, який виконали гімназисти. Далі слово було надано Директору гімназії Гелетей Олесі Іванівні. Вона привітала велику гімназійну родину та побажали успіхів у навчанні і нових творчих звершень і досягнень. Після чого, слово було надано настоятелю свято-Петро-Павлівського православного храму м. Іршави протоієрею Василію Ігнату, в якому він акцентував увагу саме на духовному вихованні дітей. Священник побажав успіхів і Божого благословення у навчанні. Виступ був завершений Многоліттям, яке виконали всі присутні в залі.
Привітали гімназистів і гості, які прийшли з подарунками. Депутат Іршавської районної ради Василець Валерій Іванович від "Єдиного центру" депутата Верховної Ради України Павла Балоги вручив подарунок кожному першокласнику. А начальник відділу житлово-комунального господарства Василь Мейсарош, від імені міського голови Степана Бобика, подарував Іршавській гімназії кольоровий принтер з ксероксом та сканером. Випускники Іршавської гімназії також вручили подарунки першокласникам. А гімназійний ансамбль "Живчик", під керівництвом Йонаш Олени Ст., виконав декілька музичних творів. Привітали гімназистів та педагогів і батьки ― Онисько Наталія Юріївна, Ластівка Іван Михайлович.
То ж успіхів вам і Божого благословення, дорогі гімназисти.

* * *
4 вересня в Іршавській гімназії та Іршавській середній школі №2 протоієрей Василій Ігнат провів два уроки з школярами на тему: "Причини духовної кризи серед молоді". Після уроків він дав відповідь на запитання учнів.


09.09.13        прот. Василій Ігнат.

На фото: День знань в Іршавській гімназії














Немає коментарів:

Дописати коментар