четвер, 5 січня 2017 р.

Виховання – мистецтво з мистецтв
(зустрічі з учнями)

Дитина народжується в світ прекрасною. А згодом під впливом реалій життя в світі, який лежить у злі, вона втрачає ангельське обличчя. Однозначно, недостатньо дати дитині знання, адже перша за все вона потребує належного християнського виховання. Церква говорить, що «кожна душа за природою своєю християнка».
З сім’ї починається належне християнське виховання. Вносить у цю справу свою лепту свята Матір Церква Христова, школа. І щоб з маленької дитинки виросла людина, яка буде гідною свого високого звання християнина та людини, необхідно з її народження в світ дати належне християнське виховання, яке основується на святих євангельських Божих заповідях.
І якщо в минулу радянську добу Церква не мала таких можливостей, то сьогодні вона може внести свою лепту у виховання підростаючого молодого покоління, адже, як стверджує народна мудрість, «діти – наше майбутнє». А без належного християнського виховання неможливо відродити нашу завтрашню інтелігенцію. Зможе вона стати нею тільки при належному християнському вихованні на основі євангельських заповідей Божих. І ця істина не підлягає жодним сумнівам чи запереченням.
Вашій увазі пропонуємо низку подій, в яких приймав безпосередню участь і автор цих слів – протоієрей Василій Ігнат.
• Свято Миколая в Іршавському районному будинку культури.
16 грудня з нагоди Дня Святого Миколая в районному будинку культури відбулося дійство «Казковий Миколай». Головними гостями свята були діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з обмеженими фізичними можливостями. Прийшли привітати дітей керівники Іршавського району. Серед запрошених у заході прийняв участь також прот. Василій Ігнат. Керівники району Олександр Горін, Віктор Симканинець разом з святим Миколаєм вручили малечі солодкі подарунки.
• Цього ж дня в Іршавському РБК відбулися другі урочистості «Щедрий Святий Миколай». Даний захід організовано з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського. Зал був переповнений учнями шкіл району – талановитими дітьми, які здобули досягнення в навчальних олімпіадах, культури, спорту. Ведучим свята був архімандрит Агапіт з Сілецького монастиря в честь апостолі і євангеліста Іоанна Богослова. Привітати талановитих діетй району прийшли Голова райдержадміністрації Олександр Горін та заступник голови райради Володимир Половка. З вітальним словом до дітей звернувся прот. Василій Ігнат і навів чимало прикладів допомоги святого Миколая дітям. Подарунки цього дня отримали обдаровані діти Іршавщини.
• 18 грудня вихованці церковної недільної школи, яка діє при свято-Петро-Павлівському православному храмі м. Іршави, після Божественної Літургії перед прихожанами храму виступили з програмою духовних піснопіній.
Під управлінням настоятеля храму прот. Василія вихованці недільної школи виконали низку духовних піснопіній. Серед них: «Царю Небесний», «Отче наш», «Достойно єсть», «О Всепітая Мати», «До Тебе лину я душею», «О хто, хто Миколая любить», церковну колядку «Нова радість стала».
Учням були вручені церковні подарунки.
• 21 і 23 грудня протоієрей Василій Ігнат провів три уроки для учнів 6, 7, 8, 9 класів в Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Під час зустрічі з учнями була прочитана доповідь на тему «Різдво Христове і його значення для християнина». В кінці уроків прот. Василій відповів на низку дитячих запитань та привітав педагогів і учнів з наступаючими святами.
• 1 січня 2017 р. у свято-Петро-Павлівськоум храмі відбувся відео-запис різдвяних колядок, яку провів прот. Василій. Учні недільної школи виконали низку колядок: «Коли ясна звізда», «Дивная новина», «Нова радість стала», «В Віфлеємі новина», «Небо і земля», «Спи, Ісусе, спи», «Добрий вечір тобі, пане господарю».
• 1 січня 2017 р. в церковному центрі настоятеля храму прот. Василія Ігната, до складу якого входить бібліотека духовної літератури, стародруки, галерея картин художників Іршавщини, відбулася зустріч з делегацією вчителів та учнів з м. Харкова. Священник розповів про історію книги. Ознайомив з стародруками та картинами з галереї художників Іршавщини. На закінчення він відповів на запитання учнів та привітав всіх з Новим Роком та Різдвом Христовим.
• 3 січня в свято-Петро-Павлівському православному храмі м. Іршави прот. Василій провів дві зустрічі (з молодших та старших класів) з учнями та вчителями однієї з школи-інтернату м. Києва. Настоятель храму розповів гостям про історію храму, який є одним з старовинних храмів міста, ознайомив їх з святинями храму, відповів на численні запитання гостей та привітав з Різдвом Христовим.



















5.01.2016 р.            прот. Василій Ігнат,
м. Іршава

Немає коментарів:

Дописати коментар