неділю, 19 квітня 2020 р.

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОГО
ФЕОДОРА
МИТРОПОЛИТА МУКАЧІВСЬКОГО І УЖГОРОДСЬКОГО

боголюбивим пастирям, чесному монашеству та всім чадам
Української Православної Церкви
Мукачівської єпархії



∗∗∗∗∗

Возлюбленні у Господі досточтимі пастирі, весь клір церковний, чесні іноки та інокині,
боголюбиві браття та сестри!

Христос Воскрес!

Божою милістю ми знову і знову очима віри стаємо співучасниками світлого, Великого Дня! Через це щиросердечно вітаю всіх вас з великим і спасительним святом Світлого Христового Воскресіння!

У Воскресінні Сина Божого відбувається те, заради чого прийшов на землю Бог: зцілення, перетворення і воскресіння немічної людини в життя вічне! З моменту, коли учні Господні сповістили світові про Воскресіння Спасителя нашого Іісуса Христа, все життя Церкви сповнене неминущої радості – Христос воскрес із мертвих, і смерть переможена в Ньому «всі оживуть» (1 Кор. 15:22). Тому за словом апостола ми повинні «радіти, вдосконалюватися, втішатися та бути однодумними», бо власне через це Воскреслий «Бог любові й миру» є з нами (2 Кор. 13:11).

Для християн завжди було природнім і очевидним: наш вибір Воскреслий Христос! Він є світло для світу (Мф. 5:14), Він є Істина і Життя (Ін. 14:6), Він є Любов (1 Ін. 4:8). Все інше відштовхує нас від Нього. Тому, тільки у Господі гармонійно погоджується Божа і людська воля. Тільки у Христі живе гармонія.

Минулий рік та рік, що настав поставили Церкву перед новими викликами. І ці виклики черговий раз є лакмусовим папірцем для нашої віри. Для когось ці виклики, змінять життя в Церкві, хтось навпаки зміцніє у своїй вірі. Однак, з досвіду Церкви ми знаємо, що будь-які випробування є зайвим приводом сказати: ми ніколи не залишимо всіх вас! Кожен священик чи єпископ складав клятву у вірності своєму народу та ввіреній йому пастві Христовій. Тому, ми будемо завжди пліч-опліч з вами у будь-яких обставинах нашого життя.

Вірю і переконаний, що всі спокуси, навали та випробування пройдуть і ніщо не зможе похитнути нашої віри і вірності Христу. Сьогодні, як і в апостольські часи проповідь про Христа та вірність Його Церкві вимагає від нас твердості духу і готовності терпіти всі скорботи і утиски. Будемо ж кріпитись, бо з нами – Господь наш Іісус Христос, Переможець смерті, пекла, зла і всілякої неправди.

Дорогі браття і сестри! В ці часи ми з вами переживаємо всесвітню пандемію коронавірусу. Закликаю вас не піддавайтеся загальній паніці. Дотримуйтеся всіх встановлених Міністерством здоров’я України санітарних норм та вимог, щодо боротьби в поширенні епідемії COVID-19. Виконуйте всі постанови Священного Синоду Української Православної Церкви та благословення Предстоятеля, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, Онуфрія. Вірю і переконаний, що Господь відверне від нашого народу цю недугу і дасть нашому боголюбивому народу мир і здоров’я.

З великою надією молимося і проти війни на Сході нашої держави. Закликаю всіх Вас посилити свою молитву за мир в нашій Українській землі. Спільно будемо просити в нашого Небесного Отця в ім’я Його Єдинородного Сина Іісуса Христа припинення кровопролиття, горя і сліз на нашій землі.

У цей світлий день, «його ж створив Господь» (Пс. 117: 24), дорогі брати і сестри, нехай наша великодня радість буде подякою Богу за Його любов до нас, Його багаті милості й щедроти! Нехай цю радість відчують усі, хто почують слова, великоднього вітання: «Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес»!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Мукачево

Пасха Христова

2020 рік

†ФЕОДОР,

Митрополит Мукачівський і Ужгородський

Немає коментарів:

Дописати коментар