середу, 24 жовтня 2018 р.

X Міжнародна науково-практична конференція
   23 жовтня 2018 року з благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви в актовій залі Києво-Печерської Лаври була проведена Х Міжнародна науково-практична конференція. Вона була присвячена до 100-річчя з дня смерті видатного вченого патролога Сергія Єпіфановича.
   Пленарне засідання відкрив вступним словом ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. Вітання учасникам та гостям конференції Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви зачитав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами УПЦ. Після цього було проголошено низку наукових доповідей.
   Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами УПЦ прочитав доповідь на тему: «Внесок Київської духовної академії в розвиток патрології як навчальної та наукової дисципліни». Єпископ Білогородський Сильвестр і ректор КДАіС, професор оголосив доповідь на тему: «Киевский патролог, «праведник наших дней: К столетию со дня кончины С.Л. Епифановича». Бурега Володимир Вікторович. Кандидат богослов’я, кандидат історичних наук, професор, проректор з науково-богословської роботи виступив з доповіддю «Магистерская диссертация Сергея Епифановича: к истории текста».
   Сухова Наталія Юріївна, доктор історичних наук, доктор церковної історії, професор Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету (Москва) виступила з доповіддю на тему: «Киевская духовная академия в эпоху Великих реформ и контрреформ (по письмам учащих и учащихся».
   Решетніков Юрій Євгенович, кандидат філософських наук, представник Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України виступив з доповіддю на тему: «Державне визнання документів, виданих духовними навчальними закладами, у контексті взаємодії духовної і світської освіти».
   Далі у 6 секційних засіданнях було прочитано більше сімдесяти наукових доповідей церковними богословами і світськими науковцями з України та зарубіжних країн. З Закарпаття з доповіддю виступив Данилець Юрій Васильович, кандидат історичних наук, доцент Ужгородського національного університету на тему: «Навчання вихідців із Підкарпатської Русі в духовних семінаріях та монастирських школах Сербської Православної Церкви (1920-1930 р.р.)».
   Протоієрей Василій Ігнат, викладач Мукачівського Духовного училища, виступив з доповіддю на тему: «Преподобний Максим Сповідник: захисник православної віри, погляд на іслам».
















Немає коментарів:

Дописати коментар