неділю, 2 травня 2021 р.

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОГО ФЕОДОРА МИТРОПОЛИТА МУКАЧІВСЬКОГО І УЖГОРОДСЬКОГО



Боголюбивим пастирям, чесному
монашеству та всім чадам
Української Православної Церкви
Мукачівської єпархії

Возлюбленні у Господі досточтимі пастирі,
весь клір церковний, чесні іноки та інокині,
боголюбиві браття і сестри!

Христос Воскрес!

     Щиросердечно вітаю всіх Вас з великим і спасительним святом Світлого Христового Воскресіння!
     Період Великого посту черговий раз в житті дав кожному з нас можливість подивитися на себе з боку: з боку Євангелія, з боку Голгофи, з боку Любові Божої до кожного з нас.
Колись в Кані Галилейській Пресвята Богородиця сказала присутнім на весіллі такі слова: «що скаже Він вам, те зробіть» (Ін. 2:5). Ми всі в часі проходження посту старалися зробити щось заради Нього, тому що Він через розп’яття і Воскресіння – зробив все для нас! Отже, наскільки ми спонукали себе до бачення свого гріховного єства, – настільки ми сьогодні й можемо наблизитися до Воскреслого Христа.
     Воскресіння – це не тільки чудо, це реальний факт того, що наш Бог є Істинним, Всемогутнім і є Богом великої Любові до нас. Господь Воскресає заради всіх без винятку людей у світі! Для тих, хто жив до Нього, при Ньому і після Нього. Він дає надію віруючим і невіруючим в Нього. Він обіймає знедолених і хворих. Він вселяє у всіх нас єдине бажання і стремління – бути Його послідовниками!
     В ці дні, як ніколи, ми покликані до усвідомлення того, що Воскреслий Христос – це реалія, яка є дуже близько до нас. Це Живий Бог, Який може, і хоче, і приносить нам багато добра, а найголовніше сьогодні – дарує Вічне життя!
     Сьогодення ставить багато питань перед нами, інколи питань чітких і недвозначних: чи я є з Христом? Як я декларую свою віру? Хто є для мене Христос і Його Церква? Чи вірю я по-справжньому в Бога?
     Зараз Церква опинилася перед лицем нових відповідальних, а часом важких викликів. І вони – є випробуванням для нашої віри. Для когось ці виклики вже змінили життя в Церкві, хтось навпаки міцніє у своїй вірі. Однак, з досвіду Церкви ми знаємо, що випробування завжди були в Церкві. Тому ми сьогодні посилено закликаємо Вас бути єдиними і об’єднаними Воскреслим Христом!
     У всьому світі загалом та Україні зокрема динамічно поширилася пандемія Covid-19. Нажаль, ми назавжди попрощалися з багатьма добрими, близькими і щирими людьми, священнослужителями та чернецтвом. Хвороба кардинально змінила наш внутрішній світ, вона поставила нас в нові рамки та умови життя і сповідування своєї віри. Ми чи не вперше звершуємо своє служіння Богу і людям в нових умовах, що продиктовані карантинними приписами і обмеженнями. Це ми сприймаємо як Боже провидіння до нас і Божий заклик до зміни і корегування свого духовного життя.
     В цей же час чернецтво та духовенство єпархії продовжує звершувати свої молитви за припинення війни на Сході нашої Української Держави.
     Дорогі брати й сестри! Будемо пам’ятати, що Христос помер і воскрес один раз назавжди і за всіх, але сила Воскресіння, перехід від рабства зла до свободи добра, повинно здійснюватися завжди, в конкретній реалії нашого буття, нашого щоденного життя.
     Ще раз і ще раз від душі вітаю усіх Вас зі святом Святої Пасхи Христової!
     Допомога і благословення воістину Воскреслого Господа нехай супроводжують кожного з нас у наших подальших трудах на славу Христової Церкви, Церкви Православної та на благо «ближніх і дальніх» (Єф. 2:17). Амінь.

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Мукачево

Пасха Христова

2021 рік

ФЕОДОР

Митрополит Мукачівський і Ужгородський

Немає коментарів:

Дописати коментар